Menu
Your Cart

SPREMENIVA SVET - Bas kitara

SPREMENIVA SVET - Bas kitara
Podnaslovi in različice
Sestavljeno iz: SEZNAM UGLASBENIH PESMI: 1. Sama stoji (zbor) / 2a. Želim si verjeti (Maja - prva kitica) / 2b. Želim si verjeti (Gašper - druga kitica) / 2c. Želim si verjeti (Gašper, Maja, zbor) / 3. Občutek (Maja, Gašper, zbor) / 4. Šolski dan (Maja, Gašper, zbor) / 5. Strto srce (Maja, zbor) / 6. Nekaj (Maja, Gašper, Anja, Pavle, zbor) / 7. Drugi jaz (Gašper) / 8. Ljubezen (Maja, Sara, zbor) / 9. Spremeniva svet (Maja, Gašper, zbor)
Glasba
Avtor glasbe / priredbe: DOLENC Pavel
Besedilo
Avtor besedila: BUJANOVIĆ KOKOT Hana
Zasedba
Zasedba podrobno: muzikal za igralce, soliste in mladinski pevski zbor s spremljavo
Govorjene vloge: 14 (štirinajst): učiteljica matematike, Maja, učiteljica angleščine, učenci, Gašper, Katja, Majina mama, Majin oče, Gašperjeva mama, Pavle, Anja, Nik, Nikov oče, Sara
Pevske vloge: 6 (šest): zbor (št. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9), Maja (št. 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9), Gašper (št. 2, 3, 4, 6, 7, 9), Anja (št. 6), Pavle (št. 6), Sara (št. 8)
Specifikacija instrumentacije [1]: Z INSTRUMENTALNO SPREMLJAVO: Violina, Flavta, Tolkala (kahon, shaker, komplet bobnov), Klavir, Ritem kitara, Bas kitara
Specifikacija instrumentacije [2]: S KLAVIRSKO SPREMLJAVO: Klavir
Skladba
Dobavljivost: ZBOROVSKI PARTI na voljo le v količinah za ves zbor - ni "enega izvoda", ni "minimalne količine". LIBRETI na voljo le v količinah za vsako govorjeno vlogo muzikala. Posamezni PARTI ali dodatni parti za pihala, trobila, tolkala ali kateri koli sorodni instrument posamezne (orkestralne) skladbe v našem katalogu, se lahko naroči posebej, potem, ko je bil najprej nabavljen osnovni Komplet izvedbenega materiala oz. Komplet instrumentalnih partov.
Licenca: Če nameravate muzikal izvesti na koncertu, v javnosti, ob prisotnosti poslušalcev ali posneti izvedbo, morate to izvedbo prijaviti glasbeni založbi ASTRUM (info@astrum.si / Zadeva: Letna licenca) in nabaviti LETNO IZVEDBENO LICENCO, ki velja 12 mesecev od nakupa za eno koledarsko leto. SAZAS je pristojen za izvedbe posameznih delov (songov, izsekov, itd) muzikala.
Opomba: Ta klavirski izvleček se obenem uporablja kot part za klavir pri izvedbi samo s klavirsko spremljavo.
Sinopsis: Maja ima družinske težave in kot da to še ni dovolj, pa jo je nedavno pustil fant. Gašper ima vsega že vrh glave. Njegovo življenje se navzven zdi popolno, saj ima čudovite starše, najboljšega prijatelja, uspešen pa je tudi v šoli in športu, s katerim se ukvarja. A ko se kot v kakšnem romantičnem filmu Maja in Gašper zaletita na hodniku, ...
Trajanje: 28 minut [pribl.]
Drugo
Urednik: PRIMOŽIČ Vito
Vrsta izdelka: Bas kitara

Vsebina


DOLENC Pavel / BUJANOVIĆ KOKOT Hana

SPREMENIVA SVET

muzikal za igralce, soliste in mladinski pevski zbor s spremljavo
1.
Sama stoji (zbor)
2a.
Želim si verjeti (Maja - prva kitica)
2b.
Želim si verjeti (Gašper - druga kitica)
2c.
Želim si verjeti (Gašper, Maja, zbor)
3.
Občutek (Maja, Gašper, zbor)
4.
Šolski dan (Maja, Gašper, zbor)
5.
Strto srce (Maja, zbor)
6.
Nekaj (Maja, Gašper, Anja, Pavle, zbor)
7.
Drugi jaz (Gašper)
8.
Ljubezen (Maja, Sara, zbor)
9.
Spremeniva svet (Maja, Gašper, zbor)



BESEDA SKLADATELJA
Muzikalu »Spremeniva svet« na pot v svet
(DOLENC Pavel)


Monika Glücks Donko mi je predstavila zanimivo poezijo takrat osmošolke Hane Bujanović Kokot in me prosila za uglasbitev kakšne njene pesmi. Nagovorila me je optimistična pesem Spremeniva svet, ki sem jo uglasbil, Monikin zbor pa jo je odlično izvedel na šolski prireditvi maja letos (2016). Porodila se je ideja, če bi uglasbil še več njenih pesmi oz. naredil muzikal s šolsko tematiko. Izziv sem sprejel, dal Hani še nekaj iztočnic za nova besedila, jih sam še malo »polikal« in tako je muzikal čez poletje 2016 dobi(va)l dokončno obliko, najprej s klavirsko spremljavo, nato pa še v razširjeni različici z nekaj dodanimi inštrumenti (kitara, bas kitara, cajon, flavta, violina).
Srčno upam in želim, da bo muzikal zborovodjem in pevcem všeč in ga bodo z veseljem naštudirali in radi izvajali.



BESEDA LIBRETISTKE
(BUJANOVIĆ KOKOT Hana,
učenka 9. r na OŠ Jakoba Aljaža Kranj (2016/17)


Celotna ideja za muzikal je prišla iznenada in kar naenkrat. Šok in občutki ob misli, da bi lahko poslušala, kako drugi pojejo moje pesmi, so nepredstavljivi. Že ko je na prireditvi ob koncu lanskega leta mladinski pevski zbor naše šole zapel pesem Spremeniva svet (ki je tudi naslovna pesem muzikala), je bilo vse skupaj preprosto neverjetno. In to je bil šele začetek.
Po dolgih urah dela s skladateljem, gospodom Pavlom Dolencem, ki so se začele že lani maja, sem sredi poletja prejela elektronsko pošto naše učiteljice za glasbo, gospe Monike Glücks Donko, in sporočilo: »Hana, bi muzikal napisala ti?«
Takoj, ko sem uspela, sem sedla pred tipkovnico in ni minilo dolgo, ko sem pred sabo imela prvo različico besedila za muzikal Spremeniva svet. Napisati »skript« je bilo lažje, kot sem mislila – vse, kar je sledilo, pa je bilo pravo težaško delo.
Neskončno veliko popravljanja, spreminjanja, dodajanja, piljenja in trdih vaj ter učenja je del ustvarjalnega procesa, ki se je začel septembra in v katerega je bilo vloženih mnogo ur dela in truda. Seveda pa brez moje mentorice na pisateljskem in pesniškem področju, gospe Leonide Domajnko, in gospe Sonje Kadivec, ki je muzikal lektorirala, najbrž ne bi zdržala. Sploh.
In zdaj smo tu. Z natisnjenim besedilom muzikala in notnim zapisom devetih skladb (nekatere so bile že napisane za pesniško zbirko, druge pa so nastale posebej za muzikal) v rokah.
Nisem prepričana, kaj naj na vse to rečem. Če boste kadarkoli lahko sami stali pred odrom in gledali druge peti vaše pesmi, ki vam pomenijo ogromno, boste razumeli. A to zdaj ni pomembno. Vse, kar morate narediti zdaj, je, da se poglobite v vsako besedo pesmi, noto melodije, v njih najdete sebe in uživate. 
Nič drugega. Samo uživajte!

3.50€
Brez DDV: 3.33€
  • Model: AS 2.592/96
  • Weight: 35.15g