Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Novice


< prikaži vse novice

FEB
18
2006
Prva izvedba - Margutti, Corrado: Gloria iz Missa Lorca 18. februarja 2006 sta zbor S:t Jacobs Chamber Choir in zborovodja Gary Graden premierno izvedla novo zborovsko delo Corrada Marguttija

 

PRVA IZVEDBA

Naslov

• 

Gloria iz Missa Lorca [2004]

Zasedba

 • 

za dvojni mešani zbor (SSATTB / SSATTB) brez spremljave

Avtor glasbe

 • 

Margutti, Corrado (*1974)

Avtor besedila (ali vir):

 • 

bogoslužno; mašni ordinarij v latinščini;  F. G. Lorca (1898-1936)

 Trajanje

 • 

ca. 10:00 

 Kataloška številka izdaje

 •

V pripravi: izzide v letu 2007

 Kraj prve izvedbe

 •

cerkev S:t Jacobs, Stockholm (Švedska)

 Datum prve izvedbe

 •

18. februar 2006

 Izvajalci

 •

S:t Jacobs Chamber Choir, Stockholm (Švedska)

Gary Graden, zborovodja

 Opombe

 •

 

 Prvi posnetek na CD

 •

 

 Zvočni zapis ("v živo")

 •

Live Recording 1: Swedish Radio (Prva izvedba)

Live Recording 2: Musica Sacra International / K 07

 Ostale prve izvedbe po celinah

 •

Azija - 27. avgust 2006 / Singapore, Esplanade Concert Hall / SYC Ensemble Singers / Jennifer Tham

 Ostale prve izvedbe po posameznih državah

 •

Nemčija 4. junij, 2006 / Bad Groenenbach, Nemčija / Evangelisch-reformierte Kirche / S:t Jacobs Chamber Choir, Stockholm (Švedska) / Gary Graden

 

 

 

Prosimo sporočite na info@astrum.si o Vaši izvedbi ali posnetku te skladbe.

Tak podatek bo dodan informacijam na tej strani.

 

 


Corrado Margutti (r. 1974) je napisal Agnus Dei za mešani zbor (SATB) in soliste (SSATTBB) brez spremljave - prvi del Missa Lorca - leta 2002. Založba ASTRUM je delo izdala leta 2004 kot AS 34.010 [M-709007-96-7] na 24 straneh.


Založba ima za Agnus Dei podatke o azijski premieri: Esplanade Concert Hall, 27. avgusta 2006; izvajalci: zbor SYC Ensemble Singers in zborovodkinja Jennifer Tham. Prav tako se pričakuje premiera v ZDA – ta bo potrjena in objavljena po prejemu podatkov s strani ansambla, ki pripravlja premiero.


Agnus Dei je skladatelj tudi orkestriral za oboo, angleški rog, 2 violini, violo, violončelo, kontrabas ter orgle in čembalo ad lib.. Izvedbeni material je na voljo pri založbi ASTRUM na izposojo.

 

Marguttijevo Missa Lorca sta naročila zbor S:t Jacobs Chamber Choir (Stockholm, Švedska) in zborovodja Gary Graden. 18. februarja 2006 bosta zbor S:t Jacobs Chamber Choir in zborovodja Gary Graden tudi premierno izvedla drugi del Missa Lorca: Gloria za dvojni mešani zbor (SSATTB / SSATTB) brez spremljave. Margutti je že dokončal stavek Sanctus-Benedictus, medtem ko bodo Credo, Kyrie in Dona nobis v kratkem dokončani. Cela maša bo tako končana v letu 2006, pri založbi ASTRUM pa bo na voljo leta 2007.

 

Več o skladatelju Marguttiju lahko preberete tukaj.

 

Zbor S:t Jacobs Chamber Choir letos praznuje 25 let prepevanja. Čestitke! Na jubilejnem koncertu, 18. februarja 2006 sta zbor in zborovodja Gary Graden izvedla poleg Marguttijeve Glorie še Sven-David Sandströma Komm Jesu, komm, Rautavaarin Die Erste Elegie in glasbo Nystedta, ter drugo glasbo v stilu jazza in improvizacij.

 

Zainteresirani lahko več preberete o zboru S:t Jacobs Chamber Choir in zborovodji Gary Gradnu na tem mestu, za lažji dostop pa so glavni podatki navedeni tudi spodaj.

 

Zbor S:t Jacobs Chamber Choir je bil ustanovljen leta 1980 in ga sestavlja 32 pevcev. Gary Graden je zborov dirigent od leta 1984. Zbor redno prepeva pri mašah in na koncertih v znani cerkvi S:t Jacobs Church v centru Stockholma. Zborov repertoar sestavljajo a cappella skladbe širokega nacionalnega in časovnega spektra in prav tako mnoga velika dela za zbor in orkester. Zbor je izdal mnogo CD-plošč (BIS, Proprius, itd.), ki so jih pohvalili kritiki. Prav tako je posnel več posnetkov za Švedski radio.

 

Zbor redno izvaja skladbe z orkestralno spremljavo in rad sodeluje z ansambli kot so: Stockholm Chamber Orchestra, Drottningholm Baroque Ensemble, Estonian Philharmonic Chamber Orchestra, Stockholmski Baroque Orchestra, Uppsala Chamber Orchestra in Ensemble Philidor iz Francije. Zbor je naročil in premierno izvedel mnogo novih skladb, med drugim tudi dela, ki so jih napisali Sven-David Sandström, Thomas Jennefelt, Georg Riedel, Bo Hansson, Gunno Södersten, Johan Hammerth, Kjell Perder, Joakim Unander, Javi Busto, Urmas Sisask, Edward Thompson in Anders Paulsson.

 

Gary Graden je bil rojen v ZDA in je študiral na univerzi Clark University (diploma iz zgodovine in zemljepisa), na Hartt School of Music (magisterij iz glasbe: zborovsko dirigiranje) in na Aspen Summer Music Festival. Prav tako je študiral zborovsko dirigiranje pri Ericu Ericsonu in orkestralno dirigiranje pri Kjell Ingebretssenu na Royal Academy of Music v Stockholmu (1983-85). Gary Graden je nekdanji član in tenorski solist zbora  Eric Ericson Chamber Choir in prav tako član vokalnega ansambla Lamentabile Consort.

 

Gary Graden je trenutno zborovodja v cerkvi S:t Jacobs Church v Stockholmu. Bil je tudi član profesorskega zbora na Stockholm's Musikgymnasium, kjer je ustanovil in dirigiral zboru Stockholm Musikgymnasium Chamber Choir. Ta zbor, in pa zbor S:t Jacobs Chamber Choir sta pod njegovim vodstvom dobila visoke nagrade in prva mesta na več evropskih najprestižnejših tekmovanjih, enako tudi na Švedskem. Gary Graden je vabljen širom sveta kot zborovodja, učitelj in ocenjevalec.

 

Njegovo delo dirigenta in pevca je zabeleženo na več CDjih (BIS, Proprius etc.) in radijskih posnetkih. Dirigiral je SWR Vocal Ensemble iz Stuttgarta, WDR Radio Choir iz Kölna in svetovnemu zboru IFCM World Youth Choir. Je prejemnik medalje "Johannes Norrby medal" za odličnost v zborovskem dirigiranju.

 


Zbral in prevedel iz angleščine: Vito Primožič
16:30, 02.02.2006

 

VIRI SLIKOVNEGA GRADIVA (od zgoraj navzdol):
1. Margutti, Corrado: GLORIA iz Missa Lorca, stran 54 - rokopis / na voljo zgodaj leta 2007 pri založbi ASTRUM
2. Margutti, Corrado [www.astrum.si / dostop: 02.02.2006]
3. S:t Jacobs Chamber Choir - Symbol [www.choir.nu / dostop: 02.02.2006]
4. S:t Jacobs Chamber Choir [www.choir.nu / dostop: 02.02.2006]
5. Gary Graden [www.choir.nu / dostop: 02.02.2006]
Vse slikovno gradivo in besedila uporabljena z dovoljenjem.

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si