Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Novice


< prikaži vse novice

SEP
06
2006
Pred izdajo - Primož Kristan: Zgodbe z vrtiljaka Konec septembra bo izšla nova zbirka vaj za komorno igro in pouk kitare v osnovnem glasbenem izobraževanju

Strokovni svet Republike Slovenije za splošno izobraževanje je na svoji 92. seji dne 22.06.2006 sprejel sklep št. 6130-1/2006/310 o potrditvi zbirke vaj:

 

ZGODBE Z VRTILJAKA, zbirka vaj za komorno igro - kitara in kitaro v osnovnem glasbenem izobraževanju

 

Zbirka bo izšla pri založbi ASTRUM konec septembra 2006, pripravil pa jo je Primož Kristan, učitelj kitare v Glasbenem ateljeju Carl Orff v Kamniku. Recenzenta zbirke vaj sta bila priznana profesorja kitare prof. Andrej Grafenauer in prof. Tomaž Šegula.

 

Zasnova zbirke je v želji, da bi v skupno muziciranje vključili prav vse kitariste - od začetnikov do tistih, ki že lepo obvladujejo kitarsko igro. Skladbe so všečne za učenje in poslušanje, odsevajo sodobnost, nekje na meji med klasično in zabavno glasbo, prežete so z jazzom. Ta zbirka originalnih skladb za zasedbi kitarskega dua in tria je primerna za uporabo in gojenje komorne kitarske igre v glasbenih šolah.

 

Nova izdaja založbe ASTRUM bo na voljo v dveh izdajah:

 

AS 8.528/01 M-709014-82-8 Primož Kristan: ZGODBE Z VRTILJAKA - samo note
AS 8.528/02 M-709014-83-5 Primož Kristan: ZGODBE Z VRTILJAKA - note in CD

 

 

V zbirki bo na voljo 7 skladb, najprej natisnjenih kot partiture, npr.:

nato pa še kot posamezni parti, npr.:

 

Na koncu je zbirki priložena še razlaga posameznih skladb: Česa se lahko naučimo?  in značilnosti igre na posameznih kitarah: prvi, drugi (in tretji).

 

Ta zbirka prinaša veliko novega na področju kitarske igre v Sloveniji, s svojo svežino pa bo nedvomno obogatila izbor sklad, ki se izvajajo pri pouku kitare in razširila kitarski repertoar, ki se predstavlja na koncertih in produkcijah glasbenih šol.

 

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si