Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1702
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Novice

SEP
01
2019
ASTRUM prenavlja spletno stran ASTRUM glasbena založba v mesecu septembru 2019 postavlja spletno stran www.astrum.si na novo.
JUN
18
2019
NOVO - Josia: SPIRITUS DOMINI za SSAA div Spiritus Domini - za ženski zbor (SSAA div) s telesnimi tolkali tex in Latin: Introit for the Mass of Pentecost music by: Michele Josia (born 1974) II.2018
APR
23
2019
NOVO - Makor: O LUX BEATA TRINITAS za SSAA div O LUX BEATA TRINITAS za ženski zbor (SSAA div.) brez spremljave
APR
15
2019
NOVO - D. Močnik: ZARJA (Dawn) za vse sestave D. Močnik: ZARJA (Dawn) - Tri slovenske ljudske pesmi o zarji: 6 različic
DEC
07
2018
NOVO: VOJNA IN MIR projekt VOJNA IN MIR / The WAR & PEACE Project novitete slovenskih skladateljev po pesmih slovenskih pesnikov iz obdobja pred, med in po prvi svetovni
DEC
03
2018
NOVO: Uredba EU Z 3.12.2018 je nastopila veljavnost Uredba EU (2018/302) o geografskem blokiranju. Zaradi njene veljavnosti in določil so cene, ki jih ima objavljene založba ASTRUM na slovenskem delu e-spletišča od vključno 3.12.2018 NEveljavne in veljajo navedbe cen, kot so navedene na mednarodnem (English) delu spletišča.
OCT
12
2018
NOVO: KRALJESTVO GLASBE Tadeja Vulc je leta 2012 napisala glasbeno didaktično delo za otroke KRALJESTVO GLASBE. Objavljamo različico za soliste in troglasni otroški ali mladinski zbor s spremljavo klavirja in tolkal.
MAY
24
2018
ASTRUM & GDPR Z dnem 25. maj 2018 začenja veljati Splošna uredba (EU) 2016/679 o varstvu podatkov (GDPR). ASTRUM d.o.o. glede tega zapisuje naslednje:
FEB
14
2018
NOVO - Čopi Ambrož: UNTIL WE MEET AGAIN Čopijeva skladba - ki je "obsojena" biti hit - je na voljo več kot dostojnim predstavitvenim posnetkom:
FEB
12
2018
NOVO - Čopi Ambrož: DVE DUHOVNI SKLADBI Čopi Ambrož: TWO SACRED HYMNS / DVE DUHOVNI SKLADBI - za 6-glasni dekliški ali ženski zbor (SMsA SMsA) brez spremljave
FEB
10
2018
NOVO - Bonato Giovanni: DRAI BRAUEN za dekliški ali ženski zbor (SSSAAA), nizki boben & kraguljčke in vrtečo zvočno cev:
FEB
09
2018
NOVO - Tadeja Vulc: O SAPIENTIA & DEŽNIKI za ženski / dekliški zbor Dve skladbi za dekliški ali ženski zbor skladateljice Tadeje Vulc, ki so že ali pa še bodo uspešnice za kvalitetne zbore visokih glasov:
JAN
20
2018
NOVO - Makor: PRAV PO PRSTIH (Margon) za moški zbor in solo Andrej Makor je priredil skladbo PRAV PO PRSTIH še za moški zbor (TTBB) ter sopran (ali tenor) solo:
JAN
16
2018
NOVO - O SAPIENTIA za SSAA Na voljo je različica skladbe O SAPIENTIA za ženski (dekliški) pevski zbor (SSAA div) skladateljice Tadeje Vulc.
JAN
10
2018
OBVESTILO O NAROČANJU Kupec mora prodajalcu ob naročilu preko interneta poslati potrditev na e-mail info@astrum.si, da se strinja in sprejema prodajalčeve "Pogoji uporabe in Splošni prodajni pogoji" ter "Obvestilo o naročanju", kot je objavljeno v naslednjem besedilu:
DEC
07
2017
NOVO - A. Makor: ANGELUS AD PASTORES AIT ANGELUS AD PASTORES AIT za mešani zbor (SSAATTBB div.) brez spremljave glasba: Andrej Makor (roj. 1987) komponirano: Padova (I), 24.X.2015 latinsko besedilo: antifona za Božič
NOV
09
2017
NOVO - Makor A.: POZIMI PA ROŽICE NE CVETO Priredba lslovenske ljudske POZIMI PA ROŽICE NE CVETO za moški zbor (TTBB div.) brez spremljave prirejevalca Andreja Makorja je na voljo za nakup.
OCT
27
2017
NOVO - skladba Novoletna voščila - Novo in staro leto Dva psevdonimneža sta napisala skladbo Novo in staro leto (Novoletna voščila) za solista in dvoglasni zbor (SA) visokih glasov s spremljavo. Verjetno koga zanima, kakšna skladba je to:
OCT
25
2017
NOVO - Makor A. prir.: DE SAK BO VIDU AN BO SLIŠU Štiri priredbe slovenskih ljudskih napevov iz Benečije, Tržaškega in Notranjsko-kraške regije za mešani zbor (SATB div.) brez spremljave je Andrej Makor povezal v cikel DE SAK BO VIDU AN BO SLIŠU. Zbirka vsebuje: 1. Voda Rajna 2. Je lepa gorica 3. Rožmarin se m´ je posušu 4. Zvečir se ga napije
AUG
30
2017
OPOMNIK - Jan Plestenjak / prir. A. Čopi: PESMI Na voljo so zbirka in posamenzni natisi najlepših skladb Jana Plestenjaka v priredbah za mešani zbor Ambroža Čopija.
JUL
31
2017
NOVO - Čopi / Yeats: He Wishes for the Cloths of Heaven Yeatsova poezija v angleščini "He Wishes for the Cloths of Heaven" je podlaga za skladbo Ambroža Čopija. Premierno so skladno izvedlo The Salt Lake Vocal Artists, Salt Lake City (UT), USA z dirigentom Dr. Brady Allredom
JUL
20
2017
NOVO - Makor Andrej : OMNIA SOL TEMPERAT Po letošnjem tekmovanju v Spitallu predstavljamo natis obvezne skladbe za vse zbore OMNIA SOL TEMPERAT (Sonce uravnava vse stvari) Andreja Makorja, ki je skladbo napisal na besedilo iz srednjeveške zbirke poezije Codex Buranus
JUN
22
2017
NOVO - NOTNA MAPA ZA ŠOLSKE ZBORE št. 74 V 74. številki Notne Mape za šolske zbore so objavljene skladbe Beca, Čopija, Kokola, Kosija, Kropivška, Lysenka, Makorja, Ostojić-Lainščka in Vulčeve.
APR
27
2017
NOVO - Vulc Tadeja: O SAPIENTIA Za mešani zbor (SSAATTBB) brez spremljave je Tadeja Vulc napisala skladbo O SAPIENTIA in jo posvetila Komornemu zboru KGBL in njihovemu dirigentu:
APR
02
2017
NAROČILNICA - Glasbeni vrtiljak Objavljamo aktualno naročilnico na revijo GLASBENI VRTILJAK - notno zbirko s skladbicamu za vrtce in prve razrede osnovne šole:
MAR
24
2017
NOVO: 3 novi moteti Ambroža Čopija Izdali smo: O RADIX JESSE; ALLELUIA. LAUDATE DOMINUM, OMNES GENTES in AVE VERUM CORPUS CHRISTI - vse za mešani zbor INFO YOUTUBE
FEB
10
2017
OBVESTILO O NAROČANJU SKLADB V zadnjem času so se zelo povečala naročila zborovskih tiskovin v količini enega (1) izvoda, v količini samo-izvodov-za-žirijo pevskih tekmovanj, ali podobno. Kljub temu, da smo stranke znova - in večkrat iste stranke - opozarjali na naše POGOJE UPORABE IN SPLOŠNE PRODAJNE POGOJE (glej link in celotno besedilo spodaj) se praksa naročanja enega izvoda ali podobno ponavlja in stopnjuje. Zato opozarjamo, da naročnikom, ki bodo zborovske tiskovine naročali na opisan način, ne bomo odpremili naročila, niti jih posebej obvestili, zakaj njihovo naročilo ne bo odposlano. -- Založba zborovske tiskovine praviloma distribuira v količini, ki zadošča za VSE člane pevskega zbora.
FEB
10
2017
KAKO NAROČATI ZBOROVSKE TISKOVINE Znova opozarjamo na zadostne količine naročenih izvodov zborovskih tiskovin, saj založba začenši od vključno 29. oktobra 2017 spremenja način in količine naročanja zborovskih tiskovin:
FEB
08
2017
NOVO : Dve gazeli Damijana Močnika in Franceta Prešerna Damijan Močnik je na besedili Franceta Prešerna zložil Gazelo št 5 (Čas hiti) in Gazelo št. 6 (Sam ne ve) za mešani zbor (SATB div) brez spremljave.
JAN
18
2017
NOVO - Dolenc / Kokot: SPREMENIVA SVET Na voljo je muzikal SPREMENIVA SVET kot klavirski izvleček. V izdaji je odpravljenih nekaj napak s prve predstavitve v Bohinjski Bistrici:
OCT
20
2016
NOVO - glasbena pravljica OBISKI PRI CUCKIH Vitja Avsec je prispeval glasbo, Tomaž Vrabič pa libreto za glasbeno pravljico OBISKI PRI CUCKIH za mlade igralce ter otroški zbor s spremljavo. Na voljo je ves izvedbeni material.
SEP
29
2016
NOVO - Andrej Makor: MEDITATIONES SACRAE Nova skladba v sodobnem slogu Andreja Makorja - prvi "učinki" študija v Padovi - za ženski kvartet (ali zbor) s spremljavo.
AUG
01
2016
NOVO - dve skladbi Damijana Močnika Močnikova uglasbitev Verlainove poezije "L’océan sonore" ter uglasbitev francoske koralne melodije "Adoro te" za mešani zbor (SATB) brez spremljave sta noviteti slovenskega priznanega skladatelja. Obenem smo izdali še priredbo Janeza Močnika "Triglav" (Oj, Triglav, moj dom) Jakoba Aljaža in Matije Zemljiča-Slavina ter Devovo priredbo rožanske ljudske "Čej so tiste stezice".
JUL
19
2016
NOVO - Matej Kastelic & tri nove skladbe za mešani zbor Mešani zbori O ADONAI, AVE MARIA ter KAJ TI JE DEKLICA so na voljo v natisnjeni obliki.
JUN
15
2016
NOVO - Ženski & moški zbor & maša Evgen Bibianko je napisal priredbo prleške ljudske za ženski zbor PREPELICA SE V DETELCI SÜČE, Tone Kropivšek je napisal SLOVENSKO MAŠO V ČAST SV. MARTINU za mešani zbor in ogle, Andrej Makor pa priredbo koroške ljudske za moški zbor JAZ SËM PA SNUËČË NEČIJ BIL:
JUN
07
2016
NOVO - Shakespeare 400 let IT WAS A LOVER AND HIS LASS / Dekle in fant sta se sešla za dva visoka glasova (SA) s klavirsko spremljavo glasba : Edward German (1862–1936) besedilo v angleščini: William Shakespeare (1564–1616) prevod v slovenščino: Vito Primožič (roj. 1961), 2016
JUN
04
2016
NOVO - Čopi Ambrož prir. / irska ljudska : UNTIL WE MEET AGAIN Čopijeva uglasbitev irske ljudske UNTIL WE MEET AGAIN (Ko spet se srečava) An Irish Blessing za SSA s klavirsko spremljavo je ugledala luč sveta.
JUN
02
2016
NOVO - Makor / Margon : PRAV PO PRSTIH Uspešnica Andreja Makorja PRAV PO PRSTIH na besedilo Marka Margona je sedaj na voljo v različici za tenor in sopran solo ter mešani pevski zbor (SATB div.) s klavirsko spremljavo.
MAY
16
2016
NOVO - Čopi : SSAA & SSA & TTBB Na besedilo Ferija Lainščka je Ambrož Čopi pripravil skladbo POLJUBI ME za moški ali ženski zbor, po dolgih letih pa je pripravil še tro-glasno različico priredbe SAM SE ŠETAO za visoke glasove.
MAY
12
2016
NOVO - Andrej MAKOR : TRI O LJUBEZNI Makorjev cikel TRI O LJUBEZNI, tri skladbe na besedila Stana Kosovela za ženski zbor (SSAA div.) brez spremljave je na voljo v zbirkah in separatnih izdajah:
FEB
29
2016
NOVO - Vulc in Makor : tri skladbe Skladateljico Tadejo Vulc založba ASTRUM predstavlja s skladbo ČE BI JAZ BILA FČELICA za mešani zbor, Andrej Makor pa ima izdani dve različici skladbe ISTRSKA (Neža Maurer), eno za ženski zbor, drugo pa za moški zbor.
JAN
31
2016
NOVO - 2 skladbi Črt Sojar Voglarja Črt Sojar Voglar je pred časom napisal dve skladbi: AVE MARIA za mešani zbor brez spremljave in OČE NAŠ za moški zbor brez spremljave. Skladbi je ASTRUM tudi izdal.
JAN
02
2016
AKTUALNO - Plačevanje računov pri ASTRUM d.o.o., Tržič Plačila izdanih računov ASTRUM d.o.o., Tržič se plačujejo IZKLJUČNO na transakcijski račun podjetja.
DEC
15
2015
NOVO - Božično drevo : 2x SSAA + 2x TTBB Ambrož Čopi in Andrej Makor sta pripravila vsaj svojo različico priredbe skladbe Aleksandra Mežka BOŽIČNO DREVO, tako za moški, kot za ženski zbor.
DEC
04
2015
NOVO : BOŽIČNO DREVO (Mežek/Kastelic) SATB Še je čas - da naročite in izvedete ta evergreen Aleksandra Mežka:
NOV
19
2015
NOVO : Andrej Makor - O MAGNUM MYSTERIUM O MAGNUM MYSTERIUM je nov motet za mešani zbor (SATB div.) in prstne činele (ad libitum) Andreja Makorja. Posvečen je maestru Brady Allred-u, ki ga je s svojimi Salt Lake Vocal Artists za lanski Božič tudi prvi izvedel.
NOV
05
2015
NOVO : Quaggiato / Konc Lorenzutti : O PRAVLJICI, KI JE NI NIHČE POVEDAL Nova glasbena igra za soliste in zbor s klavirsko spremljavo je na voljo v izvedbenem materialu.
SEP
27
2015
NOVO - Bec Tine: CANTATE DOMINO Cantate Domino je prvi motet, ki ga je napisal mladi slovenski skladatelj Tine Bec.
SEP
17
2015
NOVO - Merhar Teja : MOJ ROJSTNI KRAJ JE BETLEHEM Kot 9 natis APZ Tone Tomšič of the University of Ljubljana Choral Series (APZCS 009) je izšla skladba MOJ ROJSTNI KRAJ JE BETLEHEM mlade avtorice Teje Merhar.
SEP
09
2015
NOVO - Damijan Močnik : APPROBATIO SOBRIETATIS Leta 1997 napisana skladba Damijana Močnika APPROBATIO SOBRIETATIS (Preizkus treznosti) - v reviziji iz leta 2012 - za mešani zbor je na voljo za preizkus - ne samo treznosti - ampak tudi zmožnosti zborov:
JUL
26
2015
NOVO - Katalog : Ambrož Čopi - Izbrana dela Izšel je novi katalog Čopijevih izbranih del s povdarkom na sakralni glasbi.
JUN
18
2015
NOVO - Tadeja Vulc : SRČEVA Skladba za dva visoka glasova (SA) in telesno tolkalo (udarci ob prsi) s klavirsko spremljavo na besedilo pesnice Simone Kopinšek je bila napisana za prireditev "Zborovski BUM 2015" v Mariboru, 2. junij 2015. 6.700 mladim izvajalcem prve izvedbe je dirigirala skladateljica.
MAR
19
2015
NOVO - Quaggiato : LAUDATE, PUERI, DOMINUM Skladba LAUDATE, PUERI, DOMINUM za troglasni mladinski zbor (SSA) in enoglasni otroški zbor s klavirsko spremljavo Patricka Quaggiata je na voljo kvalitetnejšim sestavom visokih glasov. porno sikis rokettube sex shop
FEB
21
2015
NOVO - Makor A.: TRI DUKHOVNIYKH KHORA Založba ASTRUM je izdala celostno ozdajo TRI DUKHOVNIYKH KHORA (Trije duhovni spevi) Andreja Makorja, ki vsebuje naslednje skladbe: 1. Bogoroditse Djevo / 2. Tebe poem / 3. Otche nash - na voljo je celostna izdaja in separati
FEB
14
2015
NOVO - Handl-Gallus : ELISABETHAE VERO IMPLETUM EST TEMPUS Znani motet Handl-Gallus-a Elisabethae vero impletum est tempus za osemglasni mešani zbor (SSAATTBB) OG 266 je na voljo v novem prepisu.
JAN
17
2015
NOVO - Dva moška zbora Katarina Pustinek Rakar je priredila ljudsko SNOČKAJ SEM NO POŠTO ZVEDEV, Andrej Makor pa je uglasbil Gregorčičev tekst TI MENI SVETLO SONCE ...
NOV
25
2014
NOVO - ZBOROVSKI ZVOKI : št. 18 (Letnik 5, zvezek 2) Prejšnji mesec je izšel tudi 18. zvezek serijske publikacije ZBOROVSKI ZVOKI, revije za domačo in tujo zborovsko glasbo.
NOV
16
2014
NOVO - ZBOROVSKI ZVOKI : št. 19 (Letnik 5, zvezek 3) Pred kratkim je izšel tudi 19. zvezek serijske publikacije ZBOROVSKI ZVOKI, revije za domačo in tujo zborovsko glasbo. porno porno izle sikis porno video sex shop
NOV
13
2014
NOVO - CD : Ambrož Čopi : SANJAM / MUSICA PROFANA I Ambrož Čopi : Sanjam Zbrana dela II MUSICA PROFANA I. Slovenski komorni zbor Martina Batič, dirigent
NOV
12
2014
NOVO - ZBOROVSKI ZVOKI : št. 20 (Letnik 5, zvezek 4) Pred kratkim je izšel 20. zvezek serijske publikacije ZBOROVSKI ZVOKI. Vsaka številka na 40 straneh vsebuje načeloma 4 skladbe za enake nizke glasove, 4 skladbe za enake visoke glasove in 6 ali več skladb za mešane zbore.
NOV
07
2014
NOVO - Brdnik-Juhart / Furman: ČAROVNIJA Na Zborovski šoli 2014 je bila 7. novembra 2014 predstavljena glasbena predstava ČAROVNIJA za soliste, mladinski pevski zbor in ansambel. Avtorici sta Petra Brdnik Juhart (glasba) in Maja Furman (besedilo).
OCT
08
2014
NOVO - Rahmaninov: ANGEL Na voljo je ANGEL S.V. Rahmaninova za visoko dvoglasje (SA div s klavirsko spremljavo) v Slovenski izdaji
SEP
09
2014
NOVO - Čopi A. prir.: DAJTE NOVICI NA KOLAČ Na voljo so vse tri različice znane Čopijeve priredbe DAJTE NOVICI NA KOLAČ za mešani, moški in ženski zbor.
AUG
27
2014
NOVO - Močnik Damijan : VENIT LUMEN Močnikova božična kantata, napisana leta 2009, za sopran solo, mešani zbor (SATB), godalni orkester in klavir ali orgle je sedaj na voljo s kompletnim izvedbenim materialom.
JUL
18
2014
NOVO - CD : APZ UP: TEBE POJEM Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem je izdal nov CD -"TEBE POJEM" s podnaslovom "Pravoslavna zapuščina primorskih skladateljev". Vse skladbe so / bodo izdane pri glasbeni založbi ASTRUM.
JUN
05
2014
NOVO - Quaggiato P.: KHVALITE GOSPODA Nov Quaggiatov pravoslavni cikel KHVALITE GOSPODA vsebuje 2 skladbi: Khvalite imya Gospodne in Otche nash, obe pisani za SATB div (soli in zbor).
JUN
03
2014
NOVO - Vulc Tadeja : NASTOP Dravograjski sekstet je konec lanskega leta prvič izvedel noviteto Tadeje Vulc za nizke glasove z naslovom NASTOP. Vabljeni k poslušanju skladbe na spodnjih povezavah:
APR
24
2014
NOVO - Makor A. : OTCHE NASH (Oče naš) Posvečen Ambrožu Čopiju in APZ Univerze na Primorskem - Otche nash / Отче наш (Oče naš) Andreja Makorja zamešani zbor (SATB) brez spremljave bo - napovedujemo ! - kar dosti izvajan. Napisan tudi kot hommage á Nikolai Kedrov Sr.
APR
11
2014
NOVO - Čopi Ambrož : PRAEPARATE CORDA VESTRA / MUSICA SACRA I Prvi zvezek in prvi CD Zbranih del Ambroža Čopija sta pravkar izšla. Več ...
APR
02
2014
NOVO - Dva moteta Motet Ave, maris stella / Zdrava, morska zvezda je leta 2012 napisal Črt Sojar Voglar ter izvedel Zbor sv. Nikolaja Litija s Heleno Fojkar Zupančič - motet je izdan z latinskim in slovenskim besedilom (ter posebej še latinsko/angleško), Andreju Makorju pa je decembra 2013 KZ AVE z Ambrožem Čopijem premierno izvedel motet O lux beata Trinitas.
MAR
05
2014
OPOMNIK - Ivačič Samo : LJUBEZENKE (Simona Kopinšek) V letu 2013 je bila na Zborovskem BUMu 2013 v Mariboru s 5.000 mladimi pevci prvič izvedena skladba ...
FEB
18
2014
NOVO - Makor Andrej : Nyne otpushchaeshi / Ныне отпущаеши Tudi danes se piše "pravoslavna" glasba: Andrej Makor je za APZ Univerze na Primorskem in Ambroža Čopija napisal skladbo Nyne otpushchaeshi / Ныне отпущаеши za mešani zbor ...
FEB
13
2014
NOVO - Pustinek Rakar Katarina : KAK ŽALOSNO Za lanskoletni letni koncert APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani je Katarina Pustinek Rakar napisala priredbo prekmurske ljudske KAK ŽALOSNO. Priredba je pisana v strogem štiriglasnem stavku mešanega zbora (brez podelitev!), kar je - kak žalostno - redkost med sodobnimi skladbami uveljavljenih avtorjev.
FEB
12
2014
NOVO - Vulc Tadeja : EPILOG Že nekaj-časa-pripravljeno skladbo EPILOG Tadeje Vulc smo izdali kot zborovski separat ...
JAN
21
2014
NOVO : POTUJOČA MUZIKA 2 (2013) ASTRUM je začel z distribucijo zbirke POTUJOČA MUZIKA 2 (2013), ki jo je izdal Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Zbirka vsebuje skladbe za triglasne enake glasove (SSA) in ...
JAN
21
2014
NOVO - Črt Sojar Voglar prir. : ENA PTIČKA PRILETELA V okviru izdaj POTUJOČA MUZIKA 2 (2013) predstavljamo prvo skladbo v zvezku:
JAN
10
2014
NOVO - Čopi Ambrož - skladbe z jubilejnega koncerta Za nizke glasove, za visoke glasove, za mešane zbore: ob jubilejnem koncertu ob 40. letnici skladatelja Ambroža Čopija predstavljamo širok izbor novih skladb za vse odrasle pevske sestave.
NOV
23
2013
NOVO - 4 zbirke Ježevih skladb Ob 85-letnici rojstva skladatelja Jakoba Ježa založba ASTRUM izdaja prve štiri zbirke skladateljevih skladb za visoke glasove ... ostale zbirke pa še sledijo.
OCT
28
2013
NOVO - Volarič za moške zbore V kratkem bo pri JSKD in Zvezi kulturnih društev Tolmin na voljo zvezek izbranih moških zborov Hrabroslava Volariča.
SEP
25
2013
OPOMNIK - Gašper Jereb : AVE MARIA Že pred časom smo izdali Jerebovo AVE MARIA za glas, solo instrument, orgle (in opcijski mešani zbor) ...
SEP
24
2013
NOVO - Dve za visoke glasove Pred časom smo izdali skladbo Tadeje Vulc DREMALA, PA NIČ DELALA in Katje Gruber LE ČAKEJ, ČAKEJ SONCE ...
JUL
16
2013
NOVO : Ambrož Čopi - TRIJE DUHOVNI SPEVI Kar je bilo premierno predstavljeno v Latviji meseca februarja (State Academic Choir LATVIJA in Stojan Kuret) in pred kratkim v koprski stolnici (KZ AVE in Jerica Gregorc Bukovec) je sedaj na voljo v notnem natisu - Čopijevi TRI DUKHOVNIYKH KHORA / Три духовных хора (Trije duhovni spevi) za dvojni mešani zbor ...
JUL
16
2013
NOVO - CD - Mozart/Süssmayr/Carl Czerny: REQUIEM Vokalna akademija Ljubljana naznanja, da je izdala nov CD : WA Mozart / FX Süssmayr / Carl Czerny: Requiem ...
JUL
09
2013
NOVO - 5 novitet dveh mladih skladateljev Andrej Makor in Matej Kastelic sta pri založbi ASTRUM izdala 5 novitet za mešane zbore ...
FEB
15
2013
NOVO - Margutti Corrado : SEIRA D’ISTA Na konvenciji ameriških zborovskih dirigentov (ACDA) v Dallas-u (Texas) bo Miami University Chamber Singers z dirigentom Dr. Williamom Bausanom prvič izvedel Marguttijevo "Seira d’ista" za mešani zbor brez spremljave.
FEB
14
2013
NOVO - Devet novih skladb Katarine Pustinek Rakar Ob avtorskem večeru Katarine Pustinek Rakar je založba ASTRUM izdala več skladb za visoke in nizke glasove ter mešani zbor ...
FEB
09
2013
NOVO - Michele Josia : MISSA BREVIS Na voljo je nova MISSA BREVIS italijansko/slovenskega skladatelja Michele Josia za mešani zbor (SATB z več podelitvami glasov). Skladbo je v zadnjih dveh letih (stavek po stavek) izvedel italijanski zbor Coro città di Roma (dirigent Mario Marchetti).
DEC
06
2012
NOVO - Gruber Katja : KATJINA UPEVALNICA Na jesenskih zborovskih seminarjih ZRSŠ je Katja Gruber predstavila 24 upevalnih vaj za otroške in mladinske pevske zbore.
DEC
06
2012
NOVO - Glavina Bojan : GLASBA LETNIH ČASOV Pred kratkim je bila na srečanju slovenskih klavirskih pedagogov (EPTA) v Postojni predstavljena nova zbirka 12 skladb za klavir štiriročno GLASBA LETNIH ČASOV skladatelja Bojana Glavine.
DEC
04
2012
NOVO - CD Dekliškega zbora sv. Stanislava Sredi novembra 2012, ob prazniku sv. Stanislava, je izšel nov CD Dekliškega zbora sv. Stanislava pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič z naslovom SONČNICA / SUNFLOWER (ZSS CD 007). Na CDju - za marsikoga zgoščenki - je predstavljen repertoarni lok zborovega dela v preteklih dveh sezonah – tri posebej za zbor napisane novitete, nekaj Gallusa, slovenske ljudske pesmi v izvirni in prirejeni obliki ter pop in gospel.
OCT
13
2012
NOVO - prir. Črt Sojar Voglar : San se šetao V separatu smo ozdali novo priredbo Črt Sojar Voglarja SAN SE ŠETAO za visoke glasove s klavirsko spremljavo ...
AUG
09
2012
NOVO - Čopi A.: QUATUOR ANTIPHONÆ MARIANÆ SELECTÆ Cikel Ambroža Čopija QUATUOR ANTIPHONÆ MARIANÆ SELECTÆ (Štiri izbrane Marijanske antifone) - ki vsebuje skladbe: I. Ave Maria / II. Regina cæli / III. Salve Regina / IV. Ave, Regina cælorum za mešani zbor (SATB div) brez spremljave - je sedaj na voljo v celoti. Kot izdaja v zbirki in kot posamezni natisi:
JUL
26
2012
NOVO - Chopin in Reger v priredbi Jereba Dve skladbi: Chopinova "Żal" ter Regerjeva "Mariä Wiegenlied" v priredbah Gašperja jereba sta na voljo za mešani zbor, moški in ženski zbor s klavirsko spremljavo. Tokrat v angleških prevodih : na voljo so seveda tudi izdaje v slovenščini.

rokettube

porno

hd film izle

MAY

2012
NOVO - Močnik D.: TRES ANTIPHONÆ MARIANÆ Izdali smo zbirko treh Marijanskih antifon Damijana Močnika, TRES ANTIPHONÆ MARIANÆ ter obenem posamezne natise vseh tred delov zbirke: Salve, Regina / Alma Redemptoris Mater / Ave, Regina cælorum
MAY
08
2012
NOVO - skladbe Pustinek Rakarjeve in Čopija Nova zbirka (in separatni natisi) priredb ljudskih skladb Katarine Pustinek Rakar za mešani zbor in motet Ambroža Čopija za visoke glasove ...
APR
30
2012
NOVO - Skladbi Elgarja in Maška v nemščini Elgarjev AVE VERUM op. 2/1 in Maškovo AVE MARIO smo sedaj izdali še v nemški izdaji.
APR
26
2012
OPOMNIK - zbirka JAZ PA POJDEM NA GORENJSKO Leta 2003 smo izdali zbirko JAZ PA POJDEM NA GORENJSKO : priredbe ljudskih pesmi vseh slovenskih pokrajin za tri visoke glasove (SSA) brez spremljave oziroma dvoglasje visokih glasov s klavirsko spremljavo avtorja-prirejevalca Sama Vremšaka. Sedaj so vse skladbe iz zbirke na voljo za ogled na naši spletni strani:
APR
18
2012
NOVO - 4 nove skladbe Čopija, Elgarja in Makorja Ambrož Čopi je na novo revidiral svojo "Harmonika vetra" (sedaj se lahko izvaja samo s štirimi visokimi glasovi) ter svoji znani priredbi mešanega zbora "Da lipa ma!" dodal še možnost spremljave z violino in čelom. Spominjamo še na nedavno objavo Elgarjeve "Sneg / The Snow" ter nove Makorjeve priredbe "Kantali smo veselo".
MAR
20
2012
NOVO - 5 številk revije ZBOROVSKI ZVOKI Po tem, ko je revija ZBOROVSKI ZVOKI v lanskem letu spet začela izhajati - s številko 9 - ponujamo naročnino revije, ki izhaja v 4 številkah na leto: 5 številk (številke 9-13) - 200 strani zborovske glasbe za 39,95 EUR - samo za naročnike!
FEB
16
2012
NOVO - Kumar Aldo : DAJTE, DAJTE Pri založbi ASTRUM je na voljo Kumarjeva znana priredba DAJTE, DAJTE.
FEB
15
2012
OPOMNIK - Katarina Pustinek Rakar : Tri skladbe iz PEDENJPEDa Pred časom smo v Notni mapi za šolske zbore izdali tri skladbe Katarine Pustinek Rakar za enoglasje s klavirsko spremljavo na besedila Nika Grafenauerja iz zbirke PEDENJPED. Na voljo so tudi posamezni natisi teh skladb.
FEB
14
2012
NOVO - Radovan Gobec : KRESNIČEK Predstavljamo 3 nove izdaje mladinske spevoigre Radovana Gobca KRESNIČEK. Na voljo je v več tiskanih izdajah.
JAN
26
2012
NOVO - Ivan Florjanc : SLOVESNA MAŠA MLADIH Maša je napisana za enoglasje ali/in mešani zbor in orgle ali orkester. Na voljo - ali v pripravi - pa so različne izdaje:
JAN
23
2012
NOVO - Dve skladbi Hand-Gallusa Pripravili smo natisa dveh novih skladb Iacobus Handl-Gallusa; Musica noster amor za 6-glasni mešani zbor in Tempore felici multi numerantur amici za dva štiriglasna mešana zbora ...
JAN
13
2012
OPOMNIK - Ipavec J.: Zimska & ljudska: Fletno je na svet Spominjamo na dve skladbi, izdani v preteklih letih: ena zahtevnejša izpod peresa Josipa Ipavca ter druga, neprirejena ljudska za enoglasje ...
JAN
10
2012
NOVO - OPERA GALLI (OG) Objavljamo seznam skladb Iacobus Handl-Gallus (1550–1591), po oštevilčenju OPERA GALLI (OG), kot ga je pripravil raziskovalec Gallusovega življenja in dela, dr. Edo Škulj.
JAN
09
2012
NOVO - Josia & Whitacre na YouTube-u 18. decembra 2011 je Eric Whitacre dirigiral zboru Coro Città di Roma (Rim, Italija) mednarodni izbor skladb, ki je vseboval tudi AGNUS DEI iz "Missa brevis" skladatelja Michele Josia. Poslušajte si posnetek in oglejte note ...
DEC
07
2011
NOVO - CD : Damijan Močnik : ADVENTUS DOMINI NOSTRI JESU CHRISTI V adventnem času si lahko poslušate kantato za sopran solo, SSAATTBB zbor in tolkalni ansambel ADVENTUS DOMINI NOSTRI JESU CHRISTI Damijana Močnika. Seveda je pri založbi ASTRUM na voljo tudi izvedbeni material (note) za navedeno kantato.
DEC
06
2011
NOVO - prir. D. Močnik : PET LJUDSKIH BOŽIČNIH PESMI IZ KAMNIKA V predbožičnem času, na dan sv. Miklavža, smo izdali pet priredb iz Kamnika za mešani zbor. Za prvo izvedbo leta 2005 jih je pripravil Damijan Močnik, v letošnjem letu pa revidiral za tiskani izdajo.
NOV
21
2011
NOVO - Palestrina in Gabrieli SICUT CERVUS DESIDERAT Giovanni Pierluigi da Palestrina in BENEDICTUS - HOSANNA iz "Missa brevis in F" Andree Gabrielija - obe skladbi za mešani zbor (SATB) brez spremljave ...
NOV
18
2011
NOVO - Margutti : Pater noster & Ave, maris stella Pater noster op. 1 (1994) in Ave, maris stella, op. 67 (2006) skladatelja Corrada Marguttija sta sedaj natisnjeni.
OCT
29
2011
NOVO - CD : Eno drevce : Zbor sv. Nikolaja Litija Zbor sv. Nikolaja Litija z zborovodkinjo Heleno Fojkar Zupančič je pravkar predstavil svojo tretjo CD ploščo ENO DREVCE s programom slovenskih ljudskih priredb za mešani zbor. Priskrbite si jo!
OCT
08
2011
NOVO - Gruber, Kušar in Jereb Priredba DAJTE, DAJTE Katje Gruber, VENČEK NARODNIH v priredbi Tadeja Kušarja in Jerebova V ZOCU JE LJUBEZEN na besedilo Drejca Pogačnika. Prvi dve za visoke glasove, zadnja za mešani zbor ...
OCT
04
2011
NOVO - Vulc in Jereb Tadeja Vulc je pri založbi ASTRUM izdala priredbo "Jaz bi rad cigajnar bil" za mešani zbor, Gašper Jereb pa zbirko "Pet plesov za orgle"
OCT
03
2011
NOVO - Handl-Gallus in Schubert Danes dva nova tiska: Iacobus Hand-Gallus in njegov 8-glasni motet za moški zbor "O beata Trinitas" in Schubertov "Ständchen" za alt solo in moški zbor (TTBB) s klavirsko spremljavo
SEP
21
2011
NOVO - Čopi : IN DOMINO SPERAVIT COR MEUM Zbirka Ambroža Čopija IN DOMINO SPERAVIT COR MEUM, kjer je natisnjenih 5 motetov, napisanih v letih 2003-2011, je sedaj natisnjena ...
SEP
18
2011
NOVO - Čopi in Mendelssohn Zadnji motet za mešani zbor iz cikla "In Domino speravit cor meum" - "Stella, quam viderant magi" Ambroža Čopija in Mendelssohnov "Beati mortui" za moški zbor - ti dve skladbi sta sedaj natisnjeni ...
SEP
05
2011
NOVO - Corrado Margutti : J’aime Moški zbor Corrada Marguttija J’AIME na francosko besedilo neznenega pesnika iz 19. stoletja iz doline Aosta v Italiji je sedaj natisnjen:
JUL
30
2011
NOVO - 6 skladb Skladbe Življenje je kot val, Tri jtrve žito žele, Gloria Patri, Dve kozanski, Skledca kave in Zrejlo je žito za različne zborovske sestave so sedaj na voljo v separatnih natisih...
JUN
11
2011
NOVO - 4 nove skladbe za visoke glasove Pred kratkim - in pred nekaj časa - smo izdali nekaj novosti oz. opominjamo na izzid skladb Tadeje Vulc, Igorja Podpečana in Mojce Prus ...
MAY
30
2011
NOVO - Liszt in Verdi 2 skladbi F. Liszta - letos se spominjamo 200. letnice njegovega rojstva - Pater noster iz oratorija "Christus" in Ave Maria I v A ter Verdijev Pater noster (O Padre nostro) so na voljo ...
MAY
26
2011
NOVO - Pamintuan J.A.: MAIOR CARITAS - Celostna izdaja 14 naslovov, 72 strani kvalitetnih - in zmagovalnih (se spominjate Arezza in Eurepean Grand Prix for Choral Singing in MADZ?) - skladb John August Pamintuana. Sedaj so na voljo tudi v celostni izdaji, poleg separatov ...
APR
06
2011
NOVO - Chopin : Žalovanje / Żal Chopin in zbor? Ali to ne gre skupaj? Izdali smo 5 različic skladbe Žalovanje, priredb Chopinove Étude op. 10, št. 3. Priredbe so do sedaj izvajali Slovenski otroški zbor in Vokalna akademija Ljubljana. Zakaj je ne bi še vi?
APR
05
2011
NOVO - OTROŠKE PESMI NA STIHE TONČKE PERČIČ 14 skladb za enoglasni otroški zbor oz. za visoke glasove (SSA) brez spremljave je na stihe Tončke Perčič uglasbil Janez Močnik.
MAR
31
2011
OPOMNIK - Volarič / Gruber: NOS Pred kratkim smo izdali Volaričev NOS za nizke glasove, pred nekaj leti pa smo izdali dve priredbi iste skladbe za visoke glasove s klavirsko spremljavo ...
MAR
30
2011
NOVO - Vulc, T.: Dve skladbi V separatu smo izdali dve skladbi Tadeje Vulc: CANTATE DOMINO za mešani zbor in REPNA ŽUPA ZA 4 OSEBE za nizke glasove
MAR
30
2011
NOVO - Glavina B. prir.: PETELINČEK JE NA GORO ŠEL Na voljo je priredba slovenske ljudske PETELINČEK JE NA GORO ŠEL za enoglasni (otroški, ipd.) zbor primorskega skladatelja Bojana Glavine. Izvajate jo lahko samo s klavirsko spremljavo, ali pa z instrumenti ( sopran in alt ksilofon, zvončki, agogo in klavir).
MAR
29
2011
NOVO - Janáček, L.: AVE MARIA (I) / TTBB ac Še zadnji natis - od treh - AVE MARIA (I) Léoša Janáčeka, tokrat za moški zbor, kot jo izvaja Vokalna akademija Ljubljana s Stojanom Kuretom.
MAR
28
2011
NOVO - Merku : OTROŠKE LJUDSKE PESMI SLOVENCEV V ITALIJI Naš tržaški rojak Pavle Merku je leta 1984 izdal v Rimu svojo znano zbirko 10 otroških ljudskih pesmi Slovencev v Italiji. Sedaj je z novimi prevodi spremnih besedil na voljo pri založbi ASTRUM kot zbirka in separati.
MAR
23
2011
NOVO - Čopi, A. prir.: LJUB’CA, POVEJ! Osemglasna priredba Čopijeve "Ljub’ca povej!" je natisnjena ...
MAR
14
2011
OPOMNIK - Wood Charles: ČAROVNICA Pred leti smo izdali skladbo za dvoglasje s klavirsko spremljavo Charlesa Wooda ...
FEB
26
2011
NOVO - Bonato, G.: O LILIUM CONVALLIUM + CRUX FIDELIS Dve novi skladbi za 8-glasni moški zbor, ena od njih pa zmagovalna skladba 2010 European Grand Prix for Choral Singing ...
FEB
24
2011
NOVO - Schubert, F.: Psalm 23 Psalm 23 (Gott ist mein Hirt / God Is My Guide), kvartet za ženske glasove s klavirsko spremljavo Franza Schuberta je odslej na voljo tudi pri založbi ASTRUM.
FEB
09
2011
NOVO - Margutti C.: Gesù Bambin l’è nato / Here Was Born Baby Jesus Ob izteku božičnega časa predstavljamo novo priredbo Corrada Marguttija "Gesù Bambin l’è nato", tudi v angleškem prevodu: "Here Was Born Baby Jesus".
FEB
07
2011
NOVO - 10 novih izdaj Izdali smo skladbe Léoša Janáček-a (priredbi M. Kokola) in skladbe za moški in mešani zbor Vasilija Mirka.
NOV
11
2010
NOVO - Glavina Bojan : GLASBENA PUSTOLOVŠČINA Izšla je zbirka 11 skladb na besedila Piroške Sič-Birsa za otroški zbor s klavirsko spremljavo skladatelja Bojana Glavine GLASBENA PUSTOLOVŠČINA.
OCT
19
2010
NOVO - CD : 10. mednarodno zborovsko tekmovanje Maribor 2009 Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) je izdal izbor posnetkov 10. mednarodnega zborovskega tekmovanja v Mariboru (2009).
SEP
27
2010
NOVO - Morley, Th.: Hard By A Chrystal Fountain Thomas Morley in njegov madrigal HARD BY A CHRYSTAL FOUNTAIN na voljo v tisku pri založbi ASTRUM. Na promocijskem PDFu prisluhnite odlomkom izvedbe ŠAPZ z dirigentko Danico Pirečnik!
AUG
02
2010
OPOMNIK - Močnik, D.: Slovesna maša 2009 Če se želite po poletnem premoru v jeseni lotiti študija nove maše, vam predlagamo, da si ogledate in preposlušate Močnikovo mašo, ki je na voljo v dveh različicah: lažja za mešani zbor in orgle, ter težja za sopran solo, mešani zbor, trobento in orgle.
JUL
27
2010
NOVO - 5 novih skladb Lahko se informirate o naših 5 novih izdajah Lebiča (Šocej moj sel), Stebana (Tebi le se glasi), Vulčeve (Pričakovanje), Robežnik-Ivačiča (Orion) in Jereba (Zrejlo je žito).
JUL
19
2010
NOVO - Kokol / Adamič : JURJEVANJE Skladba Emila Adamiča JURJEVANJE - prvotno pisana za SA in klavir (izdana tudi pri založbi ASTRUM) - je sedaj na voljo v priredbah Mira Kokola za mešani zbor (SATB), nizke glasove (TTBB) in visoke glasove (SSAA).
JUN
21
2010
NOVO - Čopi, A.: TRI PESMI EDVARDA KOCBEKA Na voljo je celostna izdaja cikla A. Čopija TRI PESMI EDVARDA KOCBEKA za mešani zbor (SSAATTBB ac) ter vsi trije posamezni natisi skladb tega cikla.
MAY
27
2010
NOVO - CD z dvema Močnikovima skladbama Zbor ameriške univerze Seattle Pacific University je posnel dve skladbi Damijana Močnika za svoj novi CD z naslovom BENEDICTIO.
APR
16
2010
NOVO - Skladbe Čopija, Jereba in Makorja Pred tekmovanjem slovenskih pevskih zborov v Mariboru so izšle tri skladbe Ambroža Čopija, Gašperja Jereba ter Andreja Makorja ...
MAR
30
2010
NOVO - Lasso, O. di: Jubilate Deo, omnis terra Pravkar izdani motet Jubilate Deo, omnis terra / O, Be Joyful in God All the Earth je na voljo v treh izdajah: ex F (original) in dve transponirani izdaji (ex G & ex A). Latinsko & angleško besedilo.
MAR
18
2010
NOVO - 8 novih skladb J.A. Pamintuana De profundis, Pange lingua gloriosi, Nobis datus, In supremae nocte cenae, Verbum caro, Tantum ergo, Genitori Genitoque in Dayawenen ... vse iz projekta MAIOR CARITAS ...
MAR
15
2010
NOVO - Cel kup novih notnih izdaj Na spodnjih povezavah si lahko ogledate veliko novih izdaj ...
FEB
20
2010
NOVO - skladbi Bavdka in Jereba Za visoke glasove je ASTRUM izdal cikel treh skladb na besedila Josipa Murna-Aleksandrovega TRI MURNOVE PESMI skladatelja Dušana Bavdka, za mešani zbor pa priredbo gorenjske ljudske JAMNIŠKA Gašperja Jereba.
FEB
03
2010
NOVO - 6 novih skladb Izdali smo šest novih skladb Maška (AVE MARIA), dve Ivana Florjanca (MARIJA, POMAGAJ in POSLOVILNA) ter tri različice znane švedske Lindbladove skladbe EN SOMMARAFTON (v švedščini in slovenščini) ...
JAN
10
2010
NOVO - CD s skladbama Josie in Marguttija Rimski zbor Coro Città di Roma z zborovodjo Mauro Marchettijem je posnel nov CD "dalvivo" s posnetki "v živo" . Na novem CDju sta posneti tudi skladbi ...
DEC
28
2009
NOVO - Čopijeva AVE MARIA na CDju Angleški zbor The Choir of St Martin-in-the-Fields iz Londona je pravkar izdal CD-ploščo z božičnimi skladbami in nanjo uvrstil tudi svoj posnetek skladbe Ambroža Čopija AVE MARIA za mešani zbor.
DEC
25
2009
OPOMNIK - SVETA NOČ (priredil Gustav Schreck) Ste naveličani s svojim zborom prepevati vedno isto priredbo Svete noči? Poslušajte to izvedbo Schreckove priredbe na YouTubu in si "privoščite" našo izdajo te skladbe, saj je tudi ...
DEC
17
2009
NOVO - Mendelssohn / Margutti, C. prir.: PETJE ANGELOV DONI / Hark! the Herald / Gott sei Dank Leto, ko smo se spominjali 200. obletnice Mendelssohnovega rojstva končujemo z natisom priredbe Mendelssohnove HARK! THE HERALD ANGELS SING v angleščini, nemščini in slovenščini: PETJE ANGELOV DONI. Priredbo za mešani zbor in godalni kvintet je napisal Corrado Margutti.
DEC
15
2009
NOVO - Damijan Močnik: JEZUS, BOŽJI KRUH Skladba je sodelovala na (glasbenem) razpisu za uradno himno za Evharistični kongres leta 2010. Slovenski odbor za cerkveno glasbo pri Slovenski liturgični komisiji je za uradno himno izbral drugo uglasbitev istega besedila. Močnikova skladba se lahko uporablja v siceršnjem bogoslužju, uradna himna pa se uporablja na način in ob priložnostih, ki so določeni z uradnimi stališči RKC na Slovenskem.
NOV
23
2009
NOVO - CD: Corrado Margutti: MISSA LORCA Po snemanjih v maju letošnjega leta je Torino Vocalensemble z dirigentom Carlom Pavesejem izdal CD s prvim posnetkom celotne MISSA LORCA Corrada Marguttija. Po prvi izvedbi tega monumentalnega a cappella dela na Švedskem, nadaljnih izvedbah v Singapurju in Italiji, je sedaj na vrsto prva integralna izvedba v ZDA ...
NOV
21
2009
NOVO - Močnik Damijan prir.: Gor´, gore se prebudite Druga priredba božičnih skladb iz cikla PET LJUDSKIH BOŽIČNIH IZ KAMNIKA Damijana Močnika za mešani zbor (SATB div) brez spremljave je natisnjena:
NOV
12
2009
NOVO - Palestrina : Adoramus te, Christe Dve izdaji - ena za SSAA, druga za TTBB - Palestrininega moteta Adoramus te, Christe sta sedaj natisnjeni pri založbi ASTRUM ...
NOV
10
2009
NOVO - Močnik Damijan prir.: Božična uspavanka Priredba ljudske iz Kamnika BOŽIČNA USPAVANKA Damijana Močnika za mešani zbor (SATB div) brez spremljave je sedaj na voljo. Do letošnjega Božiča bodo na voljo še ostale štiri skladbe iz cikla PET LJUDSKIH BOŽIČNIH IZ KAMNIKA.
NOV
09
2009
OPOMNIK - Štiri skladbe za visoke glasove Spominjamo na štiri skladbe, ki so vredne pozornosti: dve priredbi Antonina Dvoraka, Handl-Gallusov motet ter priredba gorenjske balade Janeza Močnika Mrtvaška kost
NOV
04
2009
NOVO - Brahms, Gobec, Handl-Gallus in Čopi Na voljo je 11 novih skladb: ena zbirka Gobčevih skladb na besedila Neže Maurer, Brahmsov motet, Čopijeva priredba Adam in Eva ter sedem skladb Handl-Gallusa.
OCT
15
2009
NOVO - Bruckner, A.: LOCUS ISTE Brucknerjev gradual LOCUST ISTE iz leta 1869 v latinščini in slovenski prepesnitvi je od sedaj na voljo tudi pri založbi ASTRUM.
OCT
09
2009
NOVO - Gobec, R.: LEPA VIDA Na voljo je LEPA VIDA, priredba ljudske iz Dan v Ribniški dolini Radovana Gobca, za ženski zbor (SSAA) brez spremljave
OCT
08
2009
OPOMNIK - Interaktivni PDF Naj spomnimo, da si nekaj zadnje izdanih skladb na spletnem mestu ASTRUM lahko ogledate in poslušate ...
OCT
06
2009
NOVO - 5 novih skladb Tadeja Vulc, John Wilbye, Robert Schumann, Johannes Brahms in Handl-Gallus - 5 avtorjev-5 novih skladb:
SEP
19
2009
NOVO - Skladbe Mojce Prus in Tadeje Vulc Založba ASTRUM je izdala dve skladbi Mojce Prus za mešani zbor, priredbo ljudske Šürka je Tisa ter skladbo Med tisoči bi te spoznala, izdali pa smo tudi skladbo za ženski zbor - Pevcu Tadeje Vulc.
AUG
31
2009
NOVO - CD : NA JURIŠ IN THE MOOD (Carmina Slovenica) Plošča z glasbo, ki so jo poslušali in izvajali v obdobju boja proti fašizmu. Od glasbe predvojnega Pariza, preko židovske, francoske in italijanske partizanske pesmi, ameriškega swinga do slovenskih partizanskih pesmi. Od Boogie Woogie Bugle Boy, Kiss me Good Night, Sergeant Major, Lili Marleen, Let’s Remember Pearl Harbour, Je suis swing, do Kovači smo in Na juriš.
AUG
29
2009
NOVO - CD : Oktet Gallus Ribnica Na voljo sta dva CDja (moškega) Okteta Gallus iz Ribnice: prvi iz leta 2004 prinaša skladbe Gallusa, Čajkovskega, Tomca, Srebotnjaka in druge. Drugi CD, ki je bil pravkar izdan, pa prinaša samo moške zbore Pavla Kernjaka (1899-1979) in kot projektni CD prinaša pomembno - žal vse preredko - programsko in vsebinsko osvežitev pri slovenskih pevskih sestavih
AUG
09
2009
NOVO - Grdadolnik Marjan: LAUDATE DOMINUM Na voljo so vse različice - mešani, visoki in nizki glasovi, s spremljavo orgel, klavirja, godal ali orkestra ...
AUG
09
2009
NOVO - Florjanc Ivan: Hippocratis iusiurandum Hipokratova prisega za glas, za mešeni zbor (SATB), za klavir (orgle), za orkester ...
AUG
07
2009
NOVO - Močnik D.: SLOVESNA MAŠA 2009 Nova maša za [solo], mešani zbor in ogle skladatelja Damijana Močnika je sedaj na voljo. V pripravi so tudi različice s spremljavo trobente in različica v latinščini.
JUN
20
2009
NOVO - CD : MUSICA INAUDITA (Carmina Slovenica) Glasba skladateljic redovnic : Avtorica projekta Musica Inaudita (lat: »še ne slišana glasba«) in dirigentka zbora Karmina Šilec je na CD-ju zajela dela skladateljic redovnic 16. in 17. stoletja: od lombardijskih redovnic do črnske sužnje v baročni Mehiki. Plošča odkriva neznana skladateljska imena in prinaša svež program baročnih motetov in južnoameriške glasbe.
JUN
19
2009
NOVO - Radovan Gobec (1909-1995): Katalog glasbenih del V letu, ko se spominjamo 100-letnice rojstva skladatelja Radovana Gobca (1909-1995), založba ASTRUM izdaja katalog njegovih 1096 glasbenih del na 56 straneh ...
JUN
03
2009
NOVO - Skladbe Močnika, Byrda in Brahmsa Močnikova igrá godec pred peklom na besedilo Vena Tauferja za mešani zbor (SSAATBB (in tolkala)), Byrdova Laudibus in sanctis za mešani zbor (SSATB) in Brahmsova Ich aber bin elend za mešani zbor (SATB/SATB) so novosti, izdane pri založbi ASTRUM:
MAY
26
2009
NOVO - Nove skladbe Kropivška, Šuligoja, Adamiča ... Na voljo so nove skladbe F. Mendelssohn-Bartholdy-a, J. Šuligoja, Thomasa Morleya, Antona Kropivška in Emila Adamiča ...
MAY
05
2009
NOVO - nove skladbe Hawleya in Miškinisa Na voljo sta dve skladbi Williama Hawleya (Laudate Dominum in Sicut cervus) ter dve skladbi Vytautasa Miškinisa (O magnum mysterium in Misit Dominus)
APR
09
2009
NOVO - CD: KZ DE PROFUNDIS Komorni zbor DE PROFUNDIS iz Kranja pod vodstvom dirigentke Branke Potočnik Krajnik je izdal nov CD z naslovom "POET TVOJ NOV SLOVENCEM VENEC VIJE" z avtorsko glasbo skladatelja Vitje Avsca. Osrednja skladba je "Sonetni venec" iz leta 2006 za mešani zbor brez spremljave. CD je sedaj navoljo za nakup pri ASTRUMu.
APR
08
2009
NOVO - Močnik Damijan : TRI PREŠERNOVE PESMI Izbor Prešernove poezije je Damijan Močnik spletel v venec za mešani zbor (SATB) z naslovom TRI PREŠERNOVE PESMI (1. Pod oknom; 2. Kam?; 3. Strunam). Po prvi izvedbi 20. marca 2009 je natis skladb že na voljo ...
APR
08
2009
NOVO - Florjanc Ivan - štiri nove skladbe Na voljo so štiri nove skladbe skladatelja Ivana Florjanca za mešani zbor oziroma dvoglasje z ali brez spremljave
MAR
29
2009
NOVO - Čopi, A. prir. tri nove izdaje Na voljo so trije novi cikli Ambroža Čopija za visoke glasove, ki skupaj vsebujejo 12 priredb prekmurskih, belokranjskih in istrskih ljudskih pesmi
MAR
24
2009
NOVO - Pamintuan, John August : 7 novih izdaj Na voljo je 7 izdaj zborovske glasbe iz cikla J.A. Pamintuana MAIOR CARITAS, op. 5
MAR
19
2009
NOVO - Slovenska glasba za violončelo 1 Na voljo je prvi CD iz serije: Slovenska glasba za violončelo, ki sta ga posnela Gal Faganel (violončelo) in Jan Bratož (klavir).
FEB
28
2009
NOVO - Močnik Damijan : ADVENTUS DOMINI NOSTRI IESU CHRISTI Kantata za sopran solo, dvojni SATB zbor in tolkalni ansambel ADVENTUS DOMINI NOSTRI IESU CHRISTI skladatelja Damijana Močnika je sedaj na voljo. [Trajanje: ok. 60 minut]
FEB
27
2009
NOVO - Margutti Corrado: MISSA LORCA - Celostna izdaja Izšla je celostna izdaja MISSA LORCA italijanskega skladatelja Corrada Marguttija. 50 minut trajajoča skladba je na voljo tudi v obliki posamičnih tiskov.
FEB
11
2009
NOVO - Čopi, A.: MISSA BREVIS - Klavir / Tolkala (Flavta) Čopijeva različica MISSA BREVIS za visoke glasove (SA div) in klavir z opcijskimi tolkali je sedaj na voljo.
JAN
29
2009
NOVO - Warlock, P.: THE LADY´S BIRTHDAY Moški zbor angleškega skladatelja P. Warlocka The Lady´s Birthday s klavirsko spremljavo in tenorskim (baritonskim) solom je na voljo v treh različnih tonalitetah.
JAN
22
2009
NOVO - Srebotnjak, Alojz: IZSELJENCI / THE EMIGRANTS Nova skladba priznanega slovenskega skladatelja Alojza Srebotnjaka IZSELJENCI / THE EMIGRANTS za mešani zbor (SATB div) brez spremljave je sedaj na voljo.
JAN
09
2009
OPOMNIK - NAROČILNICA - ZBOR IN ORGLE : komplet petih številk Po znižani ceni založba ASTRUM ponuja nakup kompleta petih številk (št, 1, 2, 3, 4 in 5) glasbene revije za slovenske cerkvene glasbenike ZBOR IN ORGLE, ki je izhajala v letih 2005 in 2006. Ponudba velja do preklica!
JAN
05
2009
NOVO - Delibes, Léo: MESSE BRÈVE Natisnili smo MESSE BRÈVE francoskega skladatelja Léa Delibeja. Skladbo izdajamo v originalni tonaliteti in je pisana za visoke glasove (SA div) z orgelsko spremljavo.
DEC
27
2008
NOVO - Grdadolnik, Marjan: LAUDATE DOMINUM - SSA različica Na voljo je različica skladbe Marjana Grdadolnika LAUDATE DOMINUM za SSA zasedbe visokih glasov s spremljavo klavirja ali orgel. Skladatelj, založnik in izvajalec si za to skladbo pridržujejo pravico prve izvedbe, ki bo januarja 2009.
DEC
26
2008
NOVO - Močnik, Janez prir.: DUHOVNE PEJSNI SLOVENSKIH PROTESTANTOV Janez Močnik je pripravil priredbe slovenskih protestantov (Bohoriča, Dalmatina, Krelja, Kumprehta in Trubarja) za visoke (dekliške, ženske), mešane in nizke (fantovski in moški zbori) glasove.
DEC
16
2008
NOVO - Grdadolnik, Marjan: LAUDATE DOMINUM Založba ASTRUM izdaja motet Marjana Grdadolnika LAUDATE DOMINUM za mešani zbor (SATB div) s spremljavo klavirja ali orgel
DEC
16
2008
OPOMNIK - Kropivšek, Anton J.: Božične skladbe Na voljo je leta 1998 izdan Kropivškov SPLET SLOVENSKIH BOŽIČNIH v verziji za eno- in v verziji za dvo-glasni otroški zbor s spremljavo orgel ali klavirja. Leta 2002 pa so izšle TRI ČRNSKE DUHOVNE BOŽIČNE PESMI za mešani zbor (SATB) s spremljavo orgel ali klavirja
DEC
04
2008
NOVO - Handl, Gallus: PUERI, CONCINITE V seriji Handl-Gallus Edition smo izdali tudi Gallusov (božični) motet PUERI, CONCINITE (Opus Musicum 1/58) za visoke glasove (SSAA) brez spremljave: ena različica "v F" in druga različica "v G"
DEC
03
2008
NOVO - Čopi, A. prir.: DVE SLOVENSKI LJUDSKI PESMI Na voljo sta Čopijevi priredbi SE ŽE SVITA, BO DEN in ODPIRAJ, DEKLE, KAMRICO za mešani zbor (SATB div) brez spremljave
DEC
02
2008
NOVO - Bavdek, D.: DE AMORE ET DE BELLO Založba ASTRUM je izdala cikel dveh skladb za osem-glasni (SSAATTBB) mešani zbor: prva govori o vojni "De bello", druga pa o ljubezni "De amore". Skladatelj cikla je Dušan Bavdek.
NOV
28
2008
NOVO - Josia, Michele: AVE MARIA Založba ASTRUM izdaja skladbo skladatelja Michele Josie - tudi dirigenta jeseniškega zbora Vox Carniolus. Ave Maria je napisana za soliste (SATB) in mešani zbor (SATB div)
NOV
19
2008
NOVO - Saint-Saens: AVE VERUM CORPUS / REŠNJE JE TELO NAM DANO Uglasbitev latinske evharistične himne AVE VERUM CORPUS C.-C. Saint-Saensa iz okoli leta 1860 za mešani zbor (SATB) z opcijsko spremljavo orgel je sedaj na voljo.
NOV
18
2008
NOVO - Škerjanc, L. M.: AVE MARIA Škerjančeva AVE MARIA za štiri visoke glasove (SSAA) brez spremljave iz leta 1934 je na voljo ...
NOV
17
2008
NOVO - A. Čopi: TRI SLOVENSKE LJUDSKE za komorni orkester Nova skladba za komorni orkester A. Čopija je pravkar izdana pri založni ASTRUM. Tri slovenske ljudske za komorni orkester so bile premierno izvedene prejšnji teden v Novi Gorici.
NOV
17
2008
NOVO - CD - Singer Pur / Drei Schiffe sah ich segeln nach Betlehem / A German Christmas Novi božični CD nemškega vokalnega ansambla Singer Pur prepletajo klasične uglasbitve znanih nemških božičnih skladb in novih priredb, ki so jih skladatelji in prirejevalci napisali posebej za njih.
NOV
07
2008
NOVO - Elgar, E.: Rešnje je Telo nam dano Elgarjev motet Ave verum Corpus / Rešnje je telo nam dano, op. 2/1 je na voljo v dveh različicah:
NOV
07
2008
NOVO - Močnik, D.: IN TABERNA QUANDO SUMUS Na voljo so štiri nove različice Močnikove IN TABERNA QUANDO SUMUS. Skupaj je na voljo naslednji izbor ...
OCT
27
2008
NOVO - Čopi, A. prir.: ... šćë wtićäcë so snüwalë Priredba ljudske iz Rezije ... šćë wtićäcë so snüwalë (Da hörä ta Ćanïnawa / Oj, gora ta Kaninova) A. Čopija je na voljo tudi v zapisu za mešani zbor (SSATB ac)
OCT
25
2008
NOVO - Nov posnetek Močnikove ADVENTUS SPIRITUS SANCTI Missouri State University Concert Chorale z dirigentom Dr. Guy B. Webb-om je na ploščo AGNUS DEI uvrstil motet Damijana Močnika ADVENTUS SPIRITUS SANCTI. Ta skladba je prejela izvrstne odmeve, kot lahko berete v nadaljevanju ...
SEP
29
2008
NOVO - Čopi, A.: AVE REGINA CÆLORUM Pravkar prvič izvedeni motet AVE REGINA CÆLORUM Ambroža Čopija za mešani zbor (SSATB) brez spremljave je na voljo za nove izvedbe ...
SEP
26
2008
NOVO - Mokranjac, Stevan St.: NJEST SVJAT Na voljo je Mokranjčev NJEST SVJAT iz Opela za mešani zbor (SATB div) brez spremljave
SEP
26
2008
NOVO - Monteverdi, C.: CANTATE DOMINO CANTICUM NOVUM (a 6) Znani Monteverdijev Motet Cantate Domino canticum novum (SV 293) za šestglasni mešani zbor (SSATTB) brez spremljave je sedaj na voljo
AUG
29
2008
NOVO - Mendelssohn-Bartholdy, Felix: LAUDATE, PUERI, DOMINUM Laudate, pueri, Dominum - skladba Felixa Mendelssohna za triglasne visoke glasove (SSA) - soli in zbor s spremljavo (orgle ali klavir) je sedaj na voljo v dveh različicah: v slovenski in angleški izdaji.
AUG
29
2008
NOVO - Čopi, A. prir.: JNJYN ĆEWA JTI GNÄ' / NOW I'LL LEAD MY HERDS TO GRAZE Nova izdaja priredbe ljudske pesmi za visoke glasove (SSAA div) Ambroža Čopija je sedaj na voljo z originalnim in angleškim pevnim besedilom.
AUG
25
2008
NOVO - Čopi, A.: REGINA CÆLI Založba ASTRUM je izdala novo skladbo za 8-glasni mešani zbor (SSAATTBB) Ambroža Čopija: je tretja iz cikla "Antiphonæ ad Beatæ Mariæ Virginis"
AUG
25
2008
NOVO - Kropivšek, A. J.: SALVE, REGINA Izdali smo novo skladbo za visoke glasove (SSAA), Kropivškovo SALVE, REGINA z originalnim latinskim in podpisanim angleškim pevnim prevodom.
AUG
11
2008
NOVO - Josquin d'Ascanio: El grillo é buon cantore / Si čriček pevec pravi Založba ASTRUM je pravkar natisnila tri različice skladbe Josquin d'Ascanie El grillo é buon cantore / Si čriček pevec pravi. Prej je bila skladba pripisana Josquin des Prez-u.
JUL
29
2008
NOVO - Margutti, C.: GLORIA op. 43 iz Missa Lorca GLORIA iz Missa Lorca za dvojni 6-glasni mešani zbor (SSATTB/SSATTB) je sedaj na voljo. Vsi posebej natisnjeni deli iz skoraj enourne Missa Lorca so sedaj dostopni javnosti za izvedbo.
JUL
24
2008
NOVO - Močnik, D.: IN TABERNA QUANDO SUMUS Dve novi različici skladbe IN TABERNA QUANDO SUMUS Damijana Močnika sta sedaj na voljo: različica za štiri nizke glasove (TTBB) in različica za štiri visoke glasove (SSAA), obe s spremljavo bobna
JUL
14
2008
NOVO - Palestrina, G.P. da: TU ES PETRUS Na voljo je šest-glasni (SSATBB) motet TU ES PETRUS Giovanni Perluigi da Pelestrine. Zapis je "v F" (originalni zapis je "v G").
JUL
10
2008
NOVO - Notna mapa za šolske zbore št. 37 Na voljo je nova izdaja - prva številka desetega letnika - NOTNE MAPE ZA ŠOLSKE ZBORE. Več informacij ...
JUN
16
2008
NOVO - MAMS 54 Izšel je novi zvezek iz serije Monumenta artis musicae Sloveniae s skladbami Gabriella Pulitija iz njegove zbirke INTEGRA OMNIUM SOLEMNITATUM VESPERTINA PSALMODIA, tiskane leta 1602
JUN
04
2008
NOVO - Schubert, F.: MAILIED Schubert je leta 1815 (?) napisal skladbo MAILIED (Grüner wird die Au) za nizke glasove - D 129. Skladbo objavljamo v transkripciji za visoke glasove (SSA) brez spremljave - z nemškim pevnim besedilom.
MAY
26
2008
NOVO - Trubar / Florjanc, I. harm.: OČA NAŠ, KIR V NEBESIH SEDIŠ V Trubarjevem letu za štiriglasni zbor visokih glasov - ženski ali dekliški - izdajamo prvo od več harmonizacij Ivana Florjanca ...
APR
23
2008
NOVO - Močnik, D. prir.: KOROŠKA LJUBEZEN Čeprav je Damijan Močnik znan predvsem po umetnih skladbah za različne zborovske sestave, priredba (venec) koroških ljudskih napevov KOROŠKA LJUBEZEN za mešani zbor (SATB div) a cappella predstavlja njegov suveren poseg v prirejanje domače ljudske pesmi
APR
22
2008
NOVO - Handl-Gallus, I.: ECCE QUOMODO MORITUR IUSTUS Najbolj znana Handl-Gallusova skladba je sedaj na voljo v F originalni modaliteti ter enako v izdaji cel ton nižje (v Es). Latinsko in slovensko besedilo!
APR
18
2008
NOVO - Čopi, A.: BEATA ES, VIRGO MARIA Nov motet "Beata es, Virgo Maria" iz cikla "In Domino speravit cor meum" za mešani zbor (SAATBB) brez spremljave je bil pravkar natisnjen
APR
11
2008
NOVO - Čopi, A. prir.: DAJTE NOVICI NA KOLAČ Priredba za visoke glasove DAJTE NOVICI NA KOLAČ Ambroža Čopija je na voljo za nakup ...
APR
03
2008
IZŠLO JE - Čopi, A.: IUBILATE DEO Uglasbitev Psalma 100(99), 1-2 v latinščini Iubilate Deo je nova skladba Ambroža Čopija, ki je posebej primerna za najmlajše sestave mešanih zborov, saj je pisana v izrazito primernih obsegih glasov za mlade pevce
MAR
25
2008
IZŠLO JE - Singer Pur : SOS - Save Our Songs! Pri založbi SCHOTT je izšla notna zbirka SOS - Save Our Songs!, kot so jo posneli za CD pri založbi OEHMS - v Sloveniji dobro poznani - vokalni sekstet Singer Pur.
MAR
17
2008
IZŠLO JE - Schumann, R.: DER WASSERMANN / POVODNI MOŽ Schumannova skladba za štiriglasne visoke glasove (SSAA) z opcijsko spremljavo klavirja DER WASSERMANN z nemškim in slovenskim besedilom je sedaj na voljo
MAR
06
2008
IZŠLO JE - Čopi, A.: SO PTIČICE ŠE SNIVALE Priredbe ljudskih pesmi slovenskih pokrajin za visoke glasove (mladinski/dekliški in ženski zbori) Ambroža Čopija - skupaj 29 priredb - je sedaj na voljo tako v notni izdaji, kakor kot posnetek na CD-plošči ...
FEB
06
2008
IZŠLO JE - Kokol, M. prir.: KO BI LJUDJE Kokolova priredba stare melodije za mešani zbor (SATB) brez spremljave z besedilom Franceta Gačnika je na voljo za nakup
FEB
06
2008
IZŠLO JE - Handl-Gallus: VIRGINES PRUDENTES Virgines prudentes (OM 4/30) Handl-Gallus-a za visoke glasove (SSAA/SSAA) brez spremljave je sedaj na voljo
FEB
01
2008
IZŠLO JE - CD: VAMPIRABILE Izšel je novi CD Carmine Slovenice VAMPIRABILE in je na voljo na spletnem mestu glasbene založbe ASTRUM
JAN
30
2008
OPOMNIK - Kalan, P.: LIVŠKA MAŠA Spominjamo na slovensko mašo Pavla Kalana z naslovom LIVŠKA MAŠA, ki je na voljo za dve zasedbi: mešani ali otroški zbor z orglami
JAN
28
2008
OPOMNIK - Handl-Gallus: MISSA CANONICA Iacobus Handl-Gallusova MISSA CANONICA - Missa quattuor vocum ommissis pausis, servatis pausis octo vocum (Maša za štiri glasove - če se pavze opustijo - , osemglasna, če se pavze upoštevajo) je latinska maša s kar nekaj izvedbenimi možnostmi ...
JAN
25
2008
OPOMNIK - Hladnik, I.: MISSA SOLEMNIS, op. 5 Hladnikova MISSA SOLEMNIS IN HONOREM S. TRINITATIS, op. 5 za mešani zbor in orgle bo dobrodošla za izvedbo ob cerkvenih slovesnostih
JAN
22
2008
IZŠLO JE - Čopi, A.: AVE VERUM CORPUS (SSAA div) AVE VERUM CORPUS Ambroža Čopija za visoke glasove (SSAA div) brez spremljave je sedaj na voljo
JAN
22
2008
IZŠLO JE - MAMS 52 Izšel je novi zvezek iz serije Monumenta artis musicae Sloveniae s SIMPHONIA GRANDE IN G František Josef Benedikt Dusík-a
JAN
17
2008
IZŠLO JE - Hawley, William prir.: IN DULCI JUBILO Nova priredba napeva IN DULCI JUBILO William Hawley-a za mešani zbor (SMezATBarB) brez spremljave je sedaj na voljo
JAN
15
2008
IZŠLO JE - Margutti, C.: SANCTUS op. 54 iz Missa Lorca SANCTUS op. 54 Corrada Marguttija iz Missa Lorca za bariton solo in osemglasni (SSAATTBB) mešani zbor brez spremljave je sedaj na voljo
DEC
27
2007
IZŠLO JE - Močnik, Janez: OTOŽNICE Pred časom je izšla zbirka otožnic - skladb, ki jih pojemo ob slovesu - za mešani zbor avtorja Janeza Močnika
DEC
21
2007
IZŠLO JE - Franck, César: PANIS ANGELICUS Znana skladba PANIS ANGELICUS iz Messe solennelle, op. 12 je sedaj na voljo v različiči / obdelavi za enoglasje (drugi glas po izbiri) s klavirsko spremljavo v Es-duru (obseg glasov (d'-c'')
DEC
21
2007
IZŠLO JE - Rutter, J.: VSE, KAR ČISTO, LEPO JE Rutterjeva skladba VSE, KAR ČISTO, LEPO JE (All things bright and beautiful) za enoglasje s spremljavo je na voljo pri glasbeni založbi ASTRUM z originalnim angleškim besedilom in slovensko prepesnitvijo Irme Močnik
DEC
21
2007
IZŠLO JE - CD : ČarniCe : SO PTIČICE ŠE SNIVALE Ženska vokalna skupina ČarniCe je pod vodstvom Stojana Kureta izdala nov CD s priredbami ljudskih pesmi slovenskih pokrajin skladatelja Ambroža Čopija
DEC
12
2007
IZŠLO JE - Adam, Adolphe: BOŽIČNA PESEM Božično pesem, ki jo angleško govoreči poznajo kot O HOLY NIGHT, francosko govoreči kot CANTIQUE DE NOEL ... objavljamo v slovenskem prevodu ...
NOV
26
2007
IZŠLO JE - Rheinberger, J.G.: ABENDLIED Rheinbergerjev ABENDLIED (z nemškim pevnim besedilom) za mešani zbor (SSATTB) brez spremljave je sedaj na voljo
NOV
26
2007
IZŠLO JE - Arcadelt / Dietsch prir.: AVE MARIA AVE MARIA Jacoba Arcadelta v priredbi Louisa Dietscha za mešani zbor (SATB) brez spremljave je sedaj na voljo
NOV
20
2007
IZŠLO JE - Misson, Andrej: ŠTIRI BOŽIČNE za mladinski ali ženski zbor s klavirsko spremljavo V priredbah za mladinski ali ženski zbor s klavirsko (ali orgelsko) spremljavo so izšle Missonove obdelave štirih slovenskih božičnih pesmi
NOV
10
2007
IZŠLO JE - Novi CD: SACRA RELIGIO Novi CD Zbora sv. Nikolaja Litija je izšel v začetku novembra. Na njem so trije prvi posnetki skladb založbe ASTRUM
NOV
10
2007
IZŠLO JE - Misson, Andrej: ŠTIRI BOŽIČNE za eno- in dvoglasni otroški zbor Za eno- in dvoglasni otroški zbor s klavirsko (ali orgelsko) spremljavo so izšle Missonove priredbe štirih slovenskih božičnih pesmi
OCT
29
2007
NOVO - MePZ OBALA Koper: Novi CD V ŽIVO - DAL VIVO - LIVE 2000-2007 je podnaslov novega CD-ja Mešanega pevskega zbora Obala Koper pod vodstvom Ambroža Čopija
SEP
26
2007
IZŠLO JE - Močnik, D: Tri jubilejne himne & Musica noster amor MUSICA NOSTER AMOR (quodlibet dveh kanonov) za enoglasni zbor in mešani zbor (SATB) brez spremljave ter TRI JUBILEJNE HIMNE za mešani zbor (SATB) z orgelsko spremljavo so nove tiskovine založbe ASTRUM. Več o skladbah ...
SEP
25
2007
NOVO - Seminar Zborovska šola Naročilnica za muzikalije Seminarja Zborovske šole (delavnica Karmine Šilec), ki bo v Rogaški Slatini 23. in 24. novembra 2007 je objavljena na tem mestu.
SEP
06
2007
IZŠLO JE - Pompe Urška - SPEIVAJ NAMA, KATICA Na voljo je priredba slovenske ljudske iz Žižkov v Prekmurju SPEIVAJ NAMA, KATICA. Skladbo za visoke glasove (SSAA) brez spremljave je priredila Urška Pompe ...
SEP
05
2007
IZŠLO JE - Čopi, Ambrož - Tri nove priredbe za visoke glasove Zbirka Dve ljudski iz Rezije za visoke glasove (SSAA div) brez spremljave ( Jnjen čeua jti gna’ ; 2. Da höra ta Ćaninawa ) in priredba ... šće utyćäcë so snüwalë ( Da höra ta Ćäninawä ) sta noviteti za dekliške in ženske zbore
SEP
04
2007
IZŠLO JE - Kokol, Miro: TRI KOROŠKE LJUDSKE ZA VISOKE GLASOVE Zbirka Mira Kokola TRI KOROŠKE LJUDSKE ZA VISOKE GLASOVE bo zborom visokih glasov ponudila svež repertoar priredb koroških ljudskih pesmi
SEP
03
2007
IZŠLO JE - MAMS 51 Novi, 51. zvezek zbirke Monumenta artis musicae Sloveniae z Il primo libro di napolitane che si cantano et sonano in leuto (1570) in Il secondo libro delle napolitane a tre voci (1571) Giacoma Gorzanisa je pravkar izšel
AUG
12
2007
IZŠLO JE - Hansson, Bo: ENDLESS BORDER ENDLESS BORDER (besedilo: Sun Axelsson) za vokalni ansambel (SAATBB) in mešani zbor (SSAATTBB) švedskega skladatelja Bo Hanssona je bilo ravnokar izdano in je doživelo prvo izvedbo
AUG
09
2007
Izšlo je - Močnik, D.: SACRA RELIGIO Motet SACRA RELIGIO Damijana Močnika za 12-glasni mešani zbor (SSSAAATTTBBB) brez spremljave je sedaj na voljo
JUN
29
2007
Izšlo je - Margutti, C.: CREDO op. 65 iz Missa Lorca CREDO op. 65 Corrada Marguttija iz Missa Lorca za cantus firmus (soli TTBB) in mešani zbor (SATB) brez spremljave je sedaj na voljo
JUN
27
2007
Izšlo je - Močnik, D.: VENI, CREATOR SPIRITUS Motet VENI CREATOR SPIRITUS (Come, Holy Ghost) Damijana Močnika za štiri zbore (ali skupine) brez spremljave je sedaj na voljo
JUN
27
2007
Izšlo je - Misson, A.: JUBILATE DEO Motet JUBILATE DEO Andreja Missona za štiri zbore (SATB/SATB/SATB/SATB) brez spremljave je sedaj na voljo
JUN
18
2007
Izšlo je - Štiri skladbe za orkester (in zbor) Lumen sacrum je nova skladba Damijana Močnika za komorni ansambel, nove pa so tudi orkestracije za Tri jubilejne himne (1. Tisoč let je že minilo; 2. Mariji Pomagaj; 3. Jubilej 2000)
JUN
04
2007
Izšlo je - Čopi, Ambrož: GLORIA iz Missa brevis GLORIA iz Misse brevis, nova skladba Ambroža Čopija za visoke glasove (SA div) in klavir z neobveznimi tolkali je sedaj na voljo
JUN
01
2007
Izšlo je - Močnik, D.: ADVENTUS SPIRITUS SANCTI Binkoštni motet ADVENTUS SPIRITUS SANCTI (Factus est repente) Damijana Močnika za osem-glasni mešani zbor (SSAATTBB) brez spremljave je sedaj na voljo
MAY
31
2007
Izšlo je - Margutti, C.: DONA NOBIS PACEM op. 66 iz Missa Lorca DONA NOBIS PACEM op. 66 Corrada Marguttija iz Missa Lorca za mešani zbor (SATB div) brez spremljave je sedaj na voljo
MAY
24
2007
Izšlo je - Byrd, William: AVE VERUM CORPUS Byrdov motet AVE VERUM CORPUS za mešani zbor (SATB) brez spremljave je na voljo v dveh zapisih: g- in a-molu
APR
25
2007
Izšlo je - Močnik, D.: MARIJI POMAGAJ Himna ob 100-letnici kronanja (brezjanske) Milostne podobe - ki se praznuje v letošnjem letu - je na voljo. Besedilo je napisala pesnica Roža Gantar, glasbo pa Damijan Močnik.
APR
23
2007
Izšlo je - Margutti, C.: KYRIE op. 60 iz Missa Lorca KYRIE op. 60 Corrada Marguttija iz Missa Lorca za soli (SSATTBB) in mešani zbor (SSATTB) brez spremljave je sedaj na voljo
APR
20
2007
Izšlo je - Rossini, G.: Zdrava, Devica si Marija / Salve, o Vergine Maria Rossinijeva skladba Zdrava, Devica si Marija / Salve, o Vergine Maria za mešani zbor (SATB) s klavirsko spremljavo je na voljo kot Partitura in Zborovska partitura
APR
12
2007
Na voljo - CD: Carmina Slovenica CM1 Novi CD Carmine Slovenice CM1 je na voljo na spletnem mestu glasbene založbe ASTRUM
APR
03
2007
Izšlo je - Brahms, Johannes: DEIN HERZLEIN MILD / TVOJ SRČEK BLAG Brahmsova skladba Dein Herzlein mild / Tvoj srček mlad, op. 62,4 za mešani zbor (SATB) brez spremljave je sedaj na voljo (izdaja z besedilom v nemščini in slovenščini)
MAR
24
2007
Izšlo je - Brahms, Johannes: IM HERBST Brahmsova skladba Im Herbst (Ernst ist der Herbst), op. 104/5 za mešani zbor (SATB) brez spremljave je sedaj na voljo (izdaja z besedilom v nemščini)
MAR
20
2007
Izšlo je - Grieg, Edvard: AVE, MARIS STELLA / ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA Ob 100. letnici smrti Edvarda Griega (1843-1907) izdajamo znano skladbo za mešani zbor v latinščini in slovenščini v drugi izdaji
MAR
16
2007
Izšlo je - Čopi, Ambrož: OMNES GENTES, PLAUDITE MANIBUS Nova skladba Ambroža Čopija iz cikla In Domino speravit cor meum za mešani zbor (SATB div) brez spremljave je sedaj na voljo
MAR
01
2007
Izšlo je - Hawley, William prir.: IM SCHŐNSTEN WIESENGRUNDE Nova skladba William Hawley-a za vokalni ansambel (SMsATBarB) in mešani zbor (SATB) brez spremljave je sedaj na voljo
MAR
01
2007
Izšlo je - Hawley, William: FLOS UT ROSA FLORUIT Nova skladba William Hawley-a za mešani zbor - v dveh verzijah - je sedaj na voljo
MAR
01
2007
Izšlo je - Hawley, William prir.: DEUTSCHE VOLKSLIEDER Nove skladbe William Hawley-a za vokalni ansambel ali mešani zbor (SMezATBarB) brez spremljave so sedaj na voljo
JAN
25
2007
Izšlo je - MAMS 50 Novi, 50. zvezek iz serije Monumenta artis musicae Sloveniae: Gabriello Puliti: SACRAE MODULATIONES (1600) je pravkar izšel
JAN
21
2007
Prva izvedba - J. K. Novak: Godovna kantata V Slovenski filharmoniji je bila prva izvedba skladbe J. K. Novaka "Godovna kantata"
DEC
27
2006
Izšlo je - Močnik, Damijan: Circulus aeternus - Dodatni komplet instrumentalnih partov Založba ASTRUM je izdala novi dodatni komplet instrumentalnih partov kantate CIRCULUS AETERNUS v izdaji za trobente v B
DEC
23
2006
Izšlo je - JS Bach: Jezus vedno je ob meni zaključni koral Wohl mir, dass ich Jesum habe za mešani zbor (SATB), trobento in oboi ter godala z basom continuom iz kantate Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147, 6 (10) je na voljo tudi v slovenščini
DEC
18
2006
Prva izvedba - Čopi, Ambrož: Missa brevis Latinsko mašo za tri visoke glasove z orkestralno spremljavo so prvi izvedli ...
DEC
06
2006
Izšlo je - Kristan Primož, Zgodbe z vrtiljaka Nova zbirka vaj za komorno igro - kitara in kitaro v osnovnem glasbenem izobraževanju
DEC
01
2006
Na voljo - CD: Bajo el sol y la luna Corrado Margutti - Zborovska glasba : novi CD Torino Vocalensemble (Carlo Pavese) je na voljo na spletnem mestu glasbene založbe ASTRUM
NOV
27
2006
Na voljo - CD: ČarniCe v kraljestvu palčkov Neodkriti biseri od Kogoja do danes - Novi CD Ženske vokalne skupine ČarniCe je na voljo na spletnem mestu glasbene založbe ASTRUM
NOV
25
2006
Izšlo je - Verdi in Monteverdi Na voljo je Ave Maria G. Verdija in 4 madrigali C. Monteverdija za mešani zbor brez spremljave
NOV
18
2006
Prva izvedba - Margutti, Corrado: MISSA LORCA 18. novembra 2006 sta zbor S:t Jacobs Kammarkör in zborovodja Gary Graden premierno izvedla novo zborovsko delo Corrada Marguttija
NOV
18
2006
Prva izvedba - Močnik Damijan: Sacra religio Novo skladbo za dvanajstglasni mešani pevski zbor so prvi izvedli ...
OCT
15
2006
Prva (delna) izvedba - Čopi, Ambrož: Missa brevis Latinsko mašo za tri visoke glasove z orkestralno spremljavo so prvi izvedli ...
OCT
12
2006
Izšlo je - Habe Tomaž: Eno novo pošto ... Osem božičnih pesmi za 3-glasni mladinski ali ženski zbor s klavirsko spremljavo
SEP
21
2006
Izšlo je - MAMS 49 Novi, 49. zvezek iz serije Monumenta artis musicae Sloveniae z Missa Pastorale op. 93 L. F. Schwerdta je pravkar izšel
SEP
06
2006
Pred izdajo - Primož Kristan: Zgodbe z vrtiljaka Konec septembra bo izšla nova zbirka vaj za komorno igro in pouk kitare v osnovnem glasbenem izobraževanju
SEP
01
2006
Spet na voljo - CD: Božična luč (Božična) zborovska glasba John Rutter-ja v izvedbi Zbora sv. Nikolaja Litija
AUG
27
2006
Prva izvedba v Aziji - Margutti, Corrado: Gloria in Agnus Dei iz Missa Lorca Skladbi Corrada Marguttija iz Missa Lorca so na azijskem kontinentu prvi izvedli ...
AUG
20
2006
Izšlo je - Čopi Ambrož: Laudate Dominum kantata za alt solo, visoke glasove (SSAA) in orkester
JUL
31
2006
Prva izvedba - Hawley, William prir.: IM SCHŐNSTEN WIESENGRUNDE 31. julija 2006 je bila prvič izvedena Hawleyeva skladba za vokalni ansambel in mešani zbor
JUL
21
2006
Izšlo je - MAMS 48 Novi, 48. zvezek iz serije Monumenta artis musicae Sloveniae z dvema latinskima mašama Gabriella Pulitija je pravkar izšel
JUL
20
2006
Izšlo je - Močnik Damijan: Circulus aeternus kantata za mešani zbor (SATB) s spremljavo trobil, pavk, tolkal in orgel
JUL
18
2006
Izšlo je - Močnik Damijan: In taberna quando sumus Nova skladba na latinsko besedilo iz Carmine Burane za mešani zbor (SATB div) brez spremljave je sedaj na voljo
JUL
14
2006
Izšlo je - Notna mapa za šolske zbore št. 31 Izšla je tretja številka VIII. letnika revije Notna mapa za šolske zbore
JUL
14
2006
Izšlo je - Misson, Andrej: BOLJŠJI GRAD Na besedilo Tomaža Vrabiča je Andrej Misson pripravil skladbo Boljšji grad za dvoglasni zbor s spremljavo ...
JUL
02
2006
Prva izvedba - Močnik Damijan: Adventus Spiritus sancti Novo skladbo za osemglasni mešani pevski zbor so prvi izvedli pevci ...
JUN
06
2006
Prva izvedba - Kokol Miro, prir.: Marija in ptica pevka Spomladi 2006 napisano priredbo slovenske ljudske iz Loškega Potoka na Dolenjskem so prvi izvedli ...
JUN
03
2006
Izšlo je: W.A. Mozart: Aleluja (kratka) Izvedbeni material in partiture za skladbo Aleluja - kratka različica v B-duru iz moteta: Veni Sancte Spiritus [KV 47]
MAY
29
2006
Izšlo je: Magna ista vis est Memoriae & Praesagium (D. Močnik) Dve skladbi za mešani zbor brez spremljave na latinska besedila - prvič izvedeni v letu 2006 - sta na voljo ambicioznim zborom
MAY
25
2006
Izšlo je: W.A. Mozart: Ave verum Corpus / Ave, ave Jagnje božje Izvedbeni material in partiture v latinščini in slovenščini
MAY
16
2006
Prva izvedba - Močnik Damijan: Magna ista vis est memoriae Komorni mešani zbor Škofijske klasične gimnazije je z dirigentko Bernardo Kink premierno izvedel novo zborovsko delo Damijana Močnika.
APR
18
2006
Izšlo je: MAMS 38 Nov, 38. zvezek serije Monumenta artis musicae Sloveniae z duhovnimi skladbami Jakoba Frančiška Zupana je pravkar izšel.
APR
15
2006
Izšlo je: Notna mapa za šolske zbore št. 30 Izšla je druga številka VIII. letnika revije Notna mapa za šolske zbore
APR
14
2006
Izšlo je: ZBOR IN ORGLE št. 5 Prva številka II. letnika revije ZBOR IN ORGLE s skladbami za postni in velikonočni čas je pravkar izšla
APR
05
2006
Glasbena založba ASTRUM danes objavlja svoje prenovljeno spletno mesto Novo spletno okolje predstavlja pomembno izboljšanje v izgledu, krmarjenju, priročnosti in uporabnosti našega spletnega mesta.
APR
05
2006
Prva izvedba - Walter Johann: Venite, populi Prvič izvedena skladba za troglasne (SMezA) visoke glasove brez spremljave
FEB
23
2006
Prva (delna) nacionalna izvedba / ZDA - Miškinis, Vytautas: 5 When I To skladbo so prvič delno izvedli v ZDA ...
FEB
18
2006
Prva izvedba - Margutti, Corrado: Gloria iz Missa Lorca 18. februarja 2006 sta zbor S:t Jacobs Chamber Choir in zborovodja Gary Graden premierno izvedla novo zborovsko delo Corrada Marguttija
JAN
08
2006
Prva izvedba - Močnik Damijan: Praesagium Missouri State Concert Chorale je z dirigentom Guy B. Webb-om prvi izvedel Praesagium (Umbra angeli) za mešane glasove (SSAATTBB) brez spremljave skladatelja Damijana Močnika
DEC
23
2005
Bach / Gounod: AVE MARIA Spet je na voljo zbirka J. S. Bach / Ch. Fr. Gounod: Ave Maria za glas in klavir (orgle).
DEC
22
2005
Izšlo je: ZBOR IN ORGLE št. 1 V mesecu januarju 2005 je založba ASTRUM izdala prvo številko glasbene revije za slovenske cerkvene glasbenike ZBOR IN ORGLE. Vsaka številka prinaša skladbe za: otroške in mladinske zbore, za visoke glasove (dekliški in ženski zbor), nizke glasove (moški in fantovski zbor), mešane zbore in skladbe za orgle. V mesecu decembru 2005 so bile na voljo še tri številke te revije, ki izhaja torej štirikrat na leto. Naročilnico za to revijo si lahko ogledate na naših spletnih straneh. V mesecu januarju 2006 bo na voljo prva številka drugega letnika s skladbami za postni in velikonočni čas.
JUN
04
2005
Prva izvedba - Čopi Ambrož: Exaudi, Domine Šaleški akademski pevski zbor je prvič izvedel Čopijev motet Exaudi, Domine
MAY
15
2005
Izšlo je - Napev za trobente in orgle V založbi ASTRUM je izšla skladba Trumpet Tune J. Clarka (prej pripisana H. Purcellu) za tri trobente in orgle v priredbi N. Novaka
JUL
04
2004
Prva izvedba - Čopi, Ambrož: Bonus est Dominus To skladbo so prvi izvedli ...
APR
07
2004
Prva izvedba - Čopi Ambrož: Dve pesmi Franceta Kosmača Mešani pevski zbor glasbene šole Koper je izvedel novo skladbo Ambroža Čopija
FEB
21
2003
Prva izvedba - Margutti Corrado: Dos poemas de Federico García Lorca Novo skladbo Corrada Marguttija so prvi izvedli ...
JUN
16
2002
Prva izvedba - Margutti Corrado: Agnus Dei iz Missa Lorca Novo skladbo Corrada Marguttija so prvi izvedli ...
MAY
03
2000
Izšlo je - NAŠI ZBORI, letnik 56 (2006), številka 3 Nova številka Naših zborov prinaša intervjuje, poročila o podeljenih nagradah, odmeve, recenzije publikacij in zgoščenk ter nove skladbe za pevske zbore
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si