Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1703
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Glavina, Bojan (roj. 1961)
Bojan Glavina  (Vir slike: arhiv avtorja)
 
    Bojan Glavina (6. december 1961; Postojna) je iz družine glasbenikov (oče Ante je bil klarinetist in saksofonist, mati Saška učiteljica klavirja). Prve glasbene korake je naredil v Ilirski Bistrici, nadaljeval je na Srednji glasbeni šoli I. M. Ronjgov na Reki (Hrvaška), na Akademiji za glasbo v Ljubljani pa je diplomiral iz orgel (prof, Hubert Bergant) in kompozicije (prof. Marko Mihevc).
 
   Njegov skladateljski opus obsega okrog 300 raznovrstnih del, med katerimi jih je veliko nagrajenih na slovenskih in mednarodnih natečajih za kompozicijo, pri raznih založbah pa je izšlo 45 njegovih samostojnih zbirk. Več kot polovico svojega opusa je posvetil otrokom in mladini. Njegove skladbe so izvajane v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Makedoniji, Avstriji, Italiji, Španiji, Portugalski, Madžarski, Češki, Slovaški, Bolgariji in Finski.
 
    Bil je ustanovitelj in urednik glasbene revije Zveze primorskih glasbenih šol »Primorska sozvočja« (1999 – 2005). Je tudi aktiven pianist – s klarinetistom Robertom Staničem je posnel samostojni CD (2006), prav tako pa tudi s Triom Julius (klarinet, violončelo, klavir; 2012). Društvo slovenskih skladateljev je izdalo njegov avtorski CD »Zvočne pokrajine« z izbranimi komornimi skladbami (2011).
 
   Zaposlen je kot učitelj klavirja in komorne igre v Glasbeni šoli Koper – podružnica Piran. Od l. 2000 ima naziv svetnika, s svojimi učenci pa je v letih 1990 – 2012 na domačih in tujih tekmovanjih prejel okrog 60 nagrad in plaket, ter posebna priznanja za uspešnega klavirskega pedagoga.
 
   Glasbena založba ASTRUM je do sedaj izdala dve samostojni zbirki avtorja:

- GLASBENA PUSTOLOVŠČINA (2010)

zbirka 11 skladb na besedila Piroške Sič-Birsa za otroški zbor s klavirsko spremljavo

- GLASBA LETNIH ČASOV (2012)

zbirka 12 skladb za klavir štiriročno

 
 
 

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si