Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1702
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Vulc, Tadeja (roj. 1978)
Tadeja Vulc (Fotografija: © by Tadeja Vulc / Objavljeno z dovoljenjem)

 

KATALOG SKLADB [PDF]

 

Tadeja Vulc (Slovenj Gradec, 31. maj 1978)  je svoje glasbeno izobraževanje pričela v Radljah ob Dravi in ga nato nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru. Želja po ustvarjanju jo je usmerila v študij kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri izr. prof. Urošu Rojku, nato pa na Visoko šolo za glasbo na Dunaj, kjer je izpopolnjevala svoje znanje kompozicije pri skladatelju Michaelu Jarrellu. 

 

Že v času študija je prejela številne nagrade: 1 . nagrado na natečaju Pogled kulture, 4. nagrado na tekmovanju Rostrum na Nizozemskem, Študentsko Prešernovo nagrado za skladbo Tri iveri, 2. nagrado Anonimnega natečaja Ministrstva za kulturo RS, 1 . nagrado na mednarodnem natečaju APZ Tone Tomšič za priredbo ljudske skladbe Če bi jaz bila fčelica in zanjo tudi nagrado občinstva. Njene skladbe redno izvajajo na domačih koncertnih odrih kot tudi v tujini (Avstrija, Nemčija, ZDA, Poljska, Japonska, Italija, Srbija, Irska, ...).

Zelo veliko piše tudi za otroke (glasbena pravljica Gal v galeriji, dve večji didaktični deli: Pisani svet orkestra in Kraljestvo glasbe, itd.).


Od leta 1995 se aktivno ukvarja z zborovodstvom. Vodila je že različne zbore in zasedbe, s katerimi je izvajala projekte doma in v tujini, ter prejela številne nagrade za izvedbe in izbor programa. Kot dirigentka je sodelovala tudi z mnogimi priznanimi glasbeniki. Trenutno je umetniška vodja Dravograjskemu sekstetu, ženskemu vokalnemu kvartetu Rusalke in Akademskemu pevskemu zboru Maribor.

 

Stanje: junij 2015


THE USE OF BODY PERCUSSION IN CONTEMPORARY CHORAL MUSIC
by Veronica Emer and Francisco Javier Romero-Naranjo

 

Tadeja Vulc (1978) "is one of the most productive ones. ..."


 
 
 
  
 

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si