Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

JUN
11
2010
KONCERT - MePZ Postojna - letni koncert V petek, 11. 6. 2010, je izzvenela tradicionalna predstavitev, letni koncert, Mešanega pevskega zbora Postojna v dvorani Glasbene šole Postojna. Ljubiteljem zborovske glasbe so pevci pod vodstvom Mirka Ferlana zapeli domača in tuja dela znanih in manj znanih avtorjev.
Naslovnica vabila na koncert (Sken: Promocijski material organizatorja koncerta)
 

V prvem delu koncerta, ki ga je povezovala Katarina Temkova, so občinstvu predstavili sakralna dela in umetne pesmi slovenskih in tujih skladateljev, v drugem delu koncerta pa so zapeli nekaj priredb slovenskih ljudskih pesmi ter dve tuji ljudski.

 
Nekaterim pevcem so bile podeljene tudi Gallusove značke, ki jih podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.
Bronasto Gallusovo značko (za več kot 5 let sodelovanja v ljubiteljskih zborih) sta prejela Luka Trček in Miha Bole.
Srebrno Gallusovo značko (za več kot 15 let sodelovanja v ljubiteljskih pevskih zborih) sta prejela: Mitja Fajdiga in Bascir El Hariri.
Zlato Gallusovo značko (za več kot 25 let sodelovanja v ljubiteljskih pevskih zborih) pa so prejeli: Bernarda Hočevar, Rado Jurič, Jože Škodič in Zvone Žigon
 
Program koncerta (Sken: Promocijski material organizatorja koncerta)
 

Letni koncert običajno zaokroži pevsko sezono in tudi ta sezona je bila za postojnske pevce zelo delovna in uspešna. Zbor, ki ga prvo leto vodi zamejec Mirko Ferlan in pevci, ki so vajeni resnega dela, so se tudi v letošnji sezoni predstavili na slovenskih in tujih odrih. Že konec avgusta so zavihali rokave ter pričeli z intenzivnimi vajami in pripravami, saj so se sredi novembra odpravili v Beograd, na povabilo Akademskega društva Lola, kjer so v Sava centru sodelovali na njihovi 65-letnici delovanja.

 

Tudi zimske mesece so preživeli delovno, saj so se pripravljali na Državno zborovsko tekmovanje Naša pesem 2010. Njihov trud ni bil zaman, domov so prinesli srebrno odličje, zborovodja pa še posebno nagrado, kot najperspektivnejši dirigent.
Sodelovali so tudi na medobčinski pevski reviji, izvedli nekaj koncertov skupaj s priznanimi slovenskimi zbori in popestrili program nekaterih  prireditev v domačem kraju.

 

Letni koncert sicer ne bo čisto zadnje dejanje pevcev. Preden se odpravijo na zaslužen poletni predah, se bodo še zadnjič predstavili v torek, 22. 6. 2010 na prenovljenem Titovem trgu v okviru poletnih prireditev, ki jih organizira Občina Postojna.

 
MePZ Postojna in Mirko Ferlan, dirigent (Foto: MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)
 

Brez dela ni uspehov in tega se postojnski pevci in zborovodja še kako dobro zavedajo. Za njimi je več kot 70 vaj oziroma več kot 200 ur dela. In ker se dela ne bojijo, imajo tudi že za naslednjo sezono veliko smelih načrtov, s katerimi bodo razveseljevali novih pesmi in koncertov željno občinstvo pa tudi sebe.

 

Za MePZ Postojna: Nastja Baša

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si