Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

OCT
14
2009
REZULTATI - DePZ Gimnazije Kranj v Gardi Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj se je vrnil z mednarodnega tekmovanja In canto sul Garda v Rivi del Garda, Italija, kot zmagovalec kategorije ljudska pesem za mlade zbore do 25 let.
Rezultati tekmovanja
 
DePZ Gimnazije Kranj, zmagovalec kategorije ljudske pesmi za mlade zbore do 25 let v Gardi, Italija (Foto: © 2009 Aljoša Brlogar / Uporabljeno z dovoljenjem)
 
Tekmovanje je potekalo od 8. do 11. oktobra 2009 v zelo lepih in akustičnih cerkvah v Rivi. Sodelovalo je 37 zborov iz 20 držav (poleg evropskih zborov še iz Indonezije, Kitajske, Irana, Izraela in Savdske Arabije), ki so se pomerili v 10 različnih kategorijah. Med vsemi nastopajočimi zbori je samo zboru iz Indonezije uspelo preseči točkovni dosežek DePZ Gimnazije Kranj.
 
Na tekmovanju je slovenski zbor nastopil s priredbami slovenskih ljudskih pesmi skladateljev Ambroža Čopija: Da lipa ma. Ke bej na je?, Jakoba Ježa: Igraj kolce, Radovana Gobca: Ne ouri, ne sejaj in dirigenta zbora Primoža Kerštanja: Praznovanje pomladi. Odrsko postavitev s koreografijo je izdelala Barbara Kušar.
 
DePZ Gimnazije Kranj na odru v Gardi, Italija (Foto: © 2009 Aljoša Brlogar / Uporabljeno z dovoljenjem)
 
Tekmovalni nastop je DePZ Gimnazije Kranj res dobro uspel, kar je v premoru med posameznimi pesmimi nakazal že zborovodja Primož z dvignjenima palcema. Tako uspeh ni izostal, člani žirije so imeli za slovenski zbor same pohvalne besede. Poleg tekmovalnega nastopa so se predstavili tudi na otvoritvi tekmovanja, koncertu ljudskih pesmi in seveda zaključnem koncertu, kjer so zapeli zmagovalci devetih kategorij, v eni pa zmagovalca niso razglasili.
 
[BK] 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si