Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

FEB
08
2014
NAGRADA - Pavle Merkù Spletni medij Slomedia.it je v torek, 4.2.2014 ob 10. uri objavil: "Slovenski televizijski dnevnik RAI 3 je sinoči objavil vest, da bo tržaški skladatelj in jezikoslovec Pavle Merkù v petek prejel veliko Prešernovo nagrado za življenjsko delo.
Vest ima naslov:
"Delal sem vse življenje predvsem iz radovednosti, ampak nisem pozabil na to, da je moja prva dolžnost skrbeti za družino"
in se nadaljuje:
"Slovenski televizijski dnevnik RAI 3 je sinoči objavil vest, da bo tržaški skladatelj in jezikoslovec Pavle Merkù v petek prejel veliko Prešernovo nagrado za življenjsko delo.

"Večdesetletna praksa slovenskih časnikarjev veleva, da se o imenih Prešernovih nagrajencev spregovori na predvečer slovenske kulture in nič prej" se začenja prispevek slovenskega televizijskega dnevnika RAI 3. "Tržaški dnevnik Il Piccolo pa je že danes (op.ur včeraj) na svoji kulturni strani objavil intervju s tržaškim glasbenikom, jezikoslovcem in raziskovalcem slovenskih narečij Pavletom Merkujem. Tržaški kulturnik bo namreč v petek v Cankarjevem domu v Ljubljani prejel Prešernovo nagrado. Vest, ki je za našo narodnostno skupnost izjemnega pomena, smo hranili v uredništvu. Po predčasni objavi v italijanskem dnevniku pa smo danes popoldne (op. ur. včeraj) Pavleta Merkuja obiskali na njegovem domu v Trstu."

 
Pavle Merkù ob podelitvi Kozinove nagrade v Ljubljani 4. junija 2006  [Foto: ASTRUM Tržič]
 

Celoten zapis si lahko preberete na tem mestu.

Tukaj si lahko ogledate sinočnji intervju s Pavletom Merkujem v slovenskem televizijskem dnevniku RAI 3.

Prispevek se začenja po 8 minutah in 18 sekundah.

 
Več o nagrajencu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si