Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

JUN
23
2009
KONCERT - AKUD LOLA v Parizu in v Postojni Na poti domov, iz Pariza, kjer so AKUD Lola preživeli nekaj delovnih dni, so se člani pevskega zbora in tamburaški orkester ustavili še v Postojni. Dopoldne v torek, 23. 6. 2009 so zapeli na ploščadi pred Postojnsko jamo, zvečer pa so v organizaciji in na povabilo MePZ Postojna nastopili v Kulturnem domu v Postojni ...

Čeprav poslovni stiki zadnja leta zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne gredo ravno z roko v roki s kulturo, se je v Postojni zgodilo ravno obratno. Prav  poslovni stiki občana in pevskega prijatelja gospoda Borisa Tinte so botrovali včerajšnjemu glasbenemu spektaklu, ki smo mu bili priča v Kulturnem domu v Postojni.

 
AKUD Lola (© Copyright 2009 MePZ Postojna / Uporabljeno z dovoljenjem)
 

Sodelovanje Mešanega pevskega zbora iz Postojne, Prosvetnega društva Nikola Tesla iz Postojne in Akademskega umetniškega društva Lola iz Beograda se je začelo te dni v Postojni. Nadaljevalo pa se bo prihodnje leto v Beogradu, ko bodo postojnski pevci obisk vrnili.

 
Tamburaš AKUD Lola (© Copyright 2009 MePZ Postojna / Uporabljeno z dovoljenjem)
 

Pevci in tamburaši so se predstavili postojnskemi občinstvu s pestrim programom (Milankovičev Oče naš, Mokranjčevi Rukoveti 8, 15 in 5, Stankovičevo Voskresenije tvoje, z ukrajinsko narodno pesmijo Kozak in drugo).
Zbor vodi Milica Tišma, tamburaše pa Budimir Stojanović; vodja delegacije je predstavnik upravnega odbora AKUD LOLA Miljkan Karličić.

Nastopajoče je pozdravil župan občine Postojna, gospod Jernej Verbič in glasbenikom ter visokim predstavnikom AKUD Lola predal spominska darila Občine Postojna.

Koncertu, ki je s svojim programom navdušil poslušalce, je sledilo kratko druženje pevcev in tamburašev, nato pa so se srbski prijatelji odpravili navdušeni nad organizacijo, sprejemom in gostoljubnostjo postojnskih pevk in pevcev polni lepih vtisov, proti domu.

 

Za MePZ Postojna
Nastja Baša

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si