Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

OCT
18
2009
TEKMOVANJE - Let the Peoples Sing 2009 Komorni dekliški pevski zbor Škofijske klasične gimnazije iz Ljubljane pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič je zmagovalec celotnega tekmovanja ter seveda tudi zmagovalec svoje kategorije mladinskih pevskih zborov na tekmovanju pevskih zborov Let the Peoples Sing 2009, ki se je končalo v norveškem Oslu. Leta 2011 bo poteklo 50 let od prvega tekmovanja Let the Peoples Sing in za obletnico se naslednje tekmovanje izjemoma vrača v London (ne bo torej v Sloveniji, kar bi narekovala siceršnja tradicija lokalitet zmagovalnih zborov).
Komorni dekliški pevski zbor Škofijske klasične gimnazije iz Ljubljane pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič na tekmovanju Let the Peoples Sing 2009 (Vir: NRK Nett-TV)
 
DePZ ŠKG je na tekmovanju izvedel naslednji program:
slovenska ljudska iz Rezije, prir. Ambrož Čopi (1973 - ): Da lipa ma! Ke bëj na jë? (O Love Of Mine! Where Has She Gone? )
Ambrož Čopi (1973 - ): Ave Maria
György Orbán (1947 - ): Lauda Sion
slovenska ljudska iz Prekmurja, prir. Radovan Gobec (1909–1995): Ne óuri, ne sejaj (Do not plough, do not sow )
 
Veselje neposredno po zmagi KoDePZ ŠKG pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič na tekmovanju Let the Peoples Sing 2009 (Vir: NRK Nett-TV)
 
Pokal za KoDePZ ŠKG s tekmovanja Let the Peoples Sing 2009 (Vir: NRK Nett-TV)
 

Zmagovalec kategorije otroških zborov - resda so tekmovali edini v svoji kategoriji - je postal Hamilton Children's Choir z zborovodkinjo Zimfiro Poloz. Tako kot poljski zbor v kategoriji mladinskih zborov so fizično prepevali - v studio norveške televizije - kar iz Kanade. Izvedli so naslednji program:

Stephen Hatfield (1956 - ): Uberlebensgross
Javier Busto (1949 - ): Zai ixtoiten

Hamilton Children's Choir in Zimfira Poloz "na tekmovanju" Let the Peoples Sing 2009 (Vir: NRK Nett-TV)
 

V kategorili odrasloh zborov je zmagal norveški zbor Nova Chamber Choir z zborovodkinjo Anne Karin Sundal-Ask. Peli so naslednje skladbe:

Morten Lauridsen (1943 - ): Ov'é, lass', il bel viso?
Odd Johan Overøye (1961 - ): Laudes
Giles Swayne (1946 - ): Magnificat I

Nova Chamber Choir (Vir: promocijski material organizatorja tekmovanja)
 
 
Let the Peoples Sing - List of Silver Rose Bowl Winners
 
 
Besedilo iz prvotno objavljenega podnaslovnika, ki je sedaj popravljeno: To je prvi slovenski zbor, ki mu je uspelo osvojiti prestižno lovoriko Silver Rose Bowl. ... Očitno bo tekmovanje Let the Peoples Sing 2011 čez dve leti v Sloveniji - če ne, naj nam kdo popravi ta nepreverjen podatek.
Popravke so nam prijazno posredovali: A.H. iz KoDeZ ŠKG, MiG in LL. Hvala torej pozornim bralcem za ažuriranje podatkov.
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si