Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

MAY
07
2012
TEKMOVANJE - 58. mednarodni zborovski festival v Corku na Irskem Primorski akademski zbor (PAZ) Vinko Vodopivec je na 58. mednarodnem zborovskem festivalu v Corku na Irskem, ki je potekal od 2. do 6. maja, prejel posebno nagrado Schuman/Europe Trophy za najboljšo izvedbo dela še živečega evropskega skladatelja, so sporočili iz zbora.
Vir grafike: Zaslonski zajem spletnega mesta organizatorja festivala
 

Petčlansko mednarodno žirijo je slovenski moški zbor prepričal predvsem s svojo izvedbo skladbe Vuojnha Biegga švedskega skladatelja Jana Sandströma (roj. 1954). Poleg tekmovanja je zbor v okviru festivala, ki se ga je udeležilo prek 4000 pevcev, opravil še šest drugih nastopov. Pred tekmovalnim nastopom je zbor pozdravila slovenska veleposlanica na Irskem Jasna Geršak.

 

PAZ Vinko Vodopivec je mednarodnega tekmovanja za Fleischmannovo nagrado kot eden od 12 nastopajočih zborov. "Na Vodopivce sem zelo ponosen, saj smo v Corku zapeli res odlično. Še posebej pa sem vesel posebne nagrade za skladbo, ki jo pevci zelo radi pojejo, poslušalci pa vedno z navdušenjem sprejmejo," je povedal zborovodja Primož Malavašič. Predsednik zbora Ambrož Černe pa je dodal, da so "uspeh in koncerti, ki smo jih imeli v okviru festivala, dokaz trdega dela skozi celo sezono".

 

Dobitnik glavne nagrade je bil filipinski zbor Ateneo de Manila College Glee Club, ki je 22. aprila letos nastopil tudi na tekmovanju za veliko zborovsko nagrado Evrope v Mariboru.

 

PAZ Vinko Vodopivec so leta 1953 ustanovili primorski študentje v Ljubljani. Čeprav se kot študentski zbor vsako leto soočajo z menjavo večjega števila pevcev, so dobitniki številnih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. 

 
O festivalu
Rezultati 2012
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si