Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

SEP
17
2009
APZ Tone Tomšič pod novim vodstvom S sezono 2009/2010 bo vodenje Akademskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani po dosedanji dirigentki Urši Lah ...
prevzel zborovodja Sebastjan Vrhovnik (1978). Z letom 1986 je začel obiskovati nižjo glasbeno šolo v Kamniku, in sicer pouk klavirja pri prof. Mariji Holcar. Pod njenim mentorstvom se je udeleževal regionalnih in državnih tekmovanj ter se z njih vračal s priznanji in nagradami. Po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli (splošna teoretska smer, 1997; petje, 2003) je svojo profesionalno pot začrtal z vpisom na Akademijo za glasbo v Ljubljani (glasbena pedagogika, 2004). Študij zborovskega dirigiranja je nadaljeval na Hochschule für Musik und darstellende Kunst v Grazu, Avstrija. Pod njegovim vodstvom je mešani zbor Cantemus iz Kamnika prejel številna priznanja in plakete na domačih in tujih zborovskih tekmovanjih: Zlate plakete na državnem tekmovanju v Mariboru – Slovenija, drugo mesto in posebna nagrada publike na mednarodnem tekmovanju Spittal (Avstrija), prvo mesto na mednarodnem tekmovanju v Mernesu (Nemčija) in tretje mesto na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Mariboru (Slovenija). Od leta 2003 vodi Učiteljski zbor Emil Adamič, ki je leta 2004 prejel zlato plaketo in posebno priznanje za najboljšo izvedbo na regionalnem tekmovanju, Oktobra 2006 pa prvo mesto na prvem mednarodnem tekmovanju evropskih učiteljskih zborov v Sorrow Wielkopolsky (Poljska).
 
Sebastjan Vrhovnik na International Competition for Choir Conductors Mariele Ventre - Četrta izdaja, 9-13 oktobra 2007 (Foto: Copyright 2007 by ASTRUM Music Publications)
 
Kot umetniški vodja od leta 2004 sodeluje z vokalno skupino Ad libitum, katere programska usmeritev je poustvarjanje del zborovskega opusa glasbene renesanse in baroka. Leta 2005 je za svoje kulturne dosežke prejel bronasto priznanje kamniške Občine, leta 2006 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Od oktobra 2006 je asistent na oddelku za zborovsko dirigiranje Ljubljanske akademije za glasbo.
 
Novembra 2008 je Sebastjan Vrhovnik prevzel Mešani pevski zbor Obala Koper. Uspešno sodelovanje z novim dirigentom se je že pokazalo na nedavno izpeljanih koncertih v Kopru in Kamniku v sklopu projekta »Haydn zasebno«. Občasno sodeluje tudi z žensko vokalno skupino ČarniCe.
 
Vir novice (ne pa besedila o zborovodji)
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si