Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

DEC
20
2010
KONCERT - »STORU SI JE LEPI VRT« Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), in instrumentalna zasedba Vruja sta v ponedeljek, 20. decembra 2010, ob 20. uri nastopila na koncertu istrskih ljudskih pesmi z naslovom »Storu si je lepi vrt« v mali dvorani Gledališča Koper.
 
Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem je vstopil v svojo sedmo leto delovanja. V svojih vrstah združuje študente Univerze na Primorskem in druge zborovske navdušence. Vse od ustanovitve ga vodi skladatelj in dirigent Ambrož Čopi. S svojo koncertno dejavnostjo in organizacijo koncertov drugih vokalnih zasedb je zbor vidno obogatil obalni prostor. Pohvali se lahko s številnimi dosežki na tekmovanjih doma in v tujini, s svežimi in raznolikimi koncertnimi sporedi pa že vrsto let navdušuje tako strokovno publiko kot laike.
 
V letošnji sezoni zbor načrtuje vrsto zanimivih tematsko zasnovanih koncertov. Tako se nam bo s projektom istrskih ljudskih pesmi in plesov predstavil skupaj z instrumentalno skupino Vruja, ki nadaljuje istrsko tradicijo izvajanja glasbe na ljudskih instrumentih. Na koncertu bodo poleg nekaterih poznanih priredb istrskih ljudskih predstavljene, prav za ta projekt napisane, skladbe. Zazvenela bodo dela Alda Kumarja, Bojana Glavine, Andreja Makorja, Patricka Quaggiata, Mateje Petelin in Ambroža Čopija. Zbor želi s projektom prispevati k promociji bogatega glasbenega izročila slovenske Istre. V sobivanju treh narodov, slovenskega, hrvaškega in italijanskega, ki skupaj oblikujejo tradicijo tega prostora, je istrska glasba skozi sožitje treh jezikov in posebnosti njihove melodike postala pojem multikulturnosti in raznolikosti. Program bosta hudomušno povezovala Danijela Toškan Škergat in Marko Margon.
 
Koncert sta finančno podprla Mestna občina Koper in JSKD RS.
 
Vstop je prost.
Vljudno vabljeni!
 
 
Na koncertu so bile premierno izvedene skladbe Patricka Quaggiata IŠTRIJANSKA ŠTORJA [2010], Čopija TRI HUDOMUŠNE IZ ISTRE [2010] in Andreja Makorja LE TRE SORELLE [2010]. Za izdajo teh treh skladb spremljajte to spletno stran, ko bo najavila izdajo skladb.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si