Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

OCT
22
2010
TEKMOVANJE - VI. International Choir Competition „GAUDE CANTEM” in MePZ Postojna Od 22. – 24. oktobra 2010 je v Bielsko-Biała na Poljskem potekal VI. Mednarodno zborovsko tekmovanje „GAUDE CANTEM” . Mešani pevski zbor Postojna z zborovodjem Mirkom Ferlanom je na svojem 13 mednarodnem tekmovanju zopet dodal še en kamenček v mozaiku žlahtnih odličij v zborovskem petju.
Na Poljskem, v mestu Bielsko-Biała, kjer je potekalo 6. mednarodno tekmovanje Gaude Cantem so v kategoriji mešanih pevskih zborov prejeli zalo odličje. Predstavili so se z domačo in tujo umetno ter ljudsko pesmijo (Giovanni Gabrieli Beata es virgo, Josef Gabriel Rheinberger Abendlied, Damjan Močnik Christus est natus, ljudsko v priredbi Ambroža Čopija Da lipa ma! Ke bëjna jë), s svojim prepričljivim nastopom pa zopet dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi. Na tekmovanju je nastopilo 12 zborov v različnih kategorijah. Absolutni zmagovalec (Grand Prix) je bil Akademski zbor študentov medicine  iz Wroclawa na Poljskem.
 
MePZ Postojna in Mirko Ferlan, dirigent (Foto: MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)
 
Tekmovanje, ki je potekalo minuli vikend, se je začelo z otvoritvenim nastopom v petek, kjer so pevci zapeli dve ljudski, v priredbi Mojce Prus Šürka  je tisa ter Petelinček je zapieu v priredbi Hilarija Lavrenčiča. Zbor je v soboto dopoldne zapel v tekmovalnem delu, pevci pa so nastopili še popoldne, na koncertu v sosednjem mestecu Bystra Slaska. V nedeljo so se poslovili še na zaključnem koncertu, kjer so peli na svečani razglasitvi (Lan Antona Lajovica in Rdeč zaton Ubalda Vrabca.
 
MePZ Postojna in Mirko Ferlan, dirigent (Foto: MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)
 
Na poti domov so se člani MePZ Postojna ustavili še na Češkem, v kraju Zlate Hory, v Sanatoriju Edel, kjer zdravijo otroke s pljučnimi in astmatičnimi boleznimi. Ogledali so si center za zdravljenje s speleoterapijo,  rudnik zlata, oziroma jamo, kjer poteka zdravljenje, otrokom in zaposlenim v sanatoriju pa priredili koncert slovenskih otroških in ljudskih pesmi.
 
MePZ Postojna in Mirko Ferlan, dirigent (Foto: MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)
 

Za MePZ Postojna: Nastja Baša

 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si