Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

FEB
22
2013
KONCERT - maestro Stojan Kuret v latvijski Rigi V veliki dvorani Jāzeps Vītols Latvian Academy of Music (JVLMA) v Rigi (Latvija) je maestro Stojan Kuret dirigiral vse-slovenski zborovski program. Sodelovala sta dva zbora: mešani zbor Akademije za glasbo (JVLMA) in Državni akademski zbor Latvija (State Academic Choir Latvija, umetniški vodja Māris Sirmais).
 
State Academic Choir Latvija (umetniški vodja Maris Sirmais) (Uradna fotografija zbora)
 

Na programu so bili moteti in madrigali Jacobus Gallus Carniolus-a in skladbe slovenskih skladateljev. Koncert je podprl Erasmus in SAC Latvija.

 
Koncertni list
 
maestro Stojan Kuret (uradna fotografija (VAL))
 

Akademski zbor je izvajal 10 Gallusovih skladb, državni zbor Latvija pa je premierno izvedel Три духовных хора (Tri dukhovniykh khora / Trije duhovni spevi) : 1. Bogoroditse Djevo, raduisya / 2. Gospodi Iisusye Khristye / 3. Otche nash  - vse tri so napisane kot Hommage à Alfred Schnittke in jih je Ambrož Čopi napisal posebej za ta koncert s posvetitvijo izvajalcem. Izvajalci poročajo, da je bila premiera skladb sprejeta z navdušenjem pri publiki, pri zboru in umetniškem vodji Sirmaisu. Cikel bo v kratkem izšel pri založbi ASTRUM.

Program se je nadaljeval z izvedbo Merkujeve Remembering Martha in Postavljam ti spomenik, Krekovo Vester Camenae in Lebičevih Mozaikov in Iz kamna v vodi iz Štirje mešani zbori "V tihem šelestenju časa" (1991-1996). Lebičevi skladbi sta bili sprejeti z nedeljenimi ovacijami.

Koncert je bil tudi uspeh programske predstavitve slovenske zborovske literature, izveden samo s tujimi zbori, skupaj več kot uro in pol čiste glasbe.

 
Povzel Vito Primožič
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si