Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

MAR
17
2012
KONCERT - KZ AVE v Postojni KOMORNI ZBOR AVE vabi na celovečerni koncert : FRANCOSKI SKLADATELJI v Postojni v Dvorani Glasbene šole Postojna v soboto, 17. marca 2012 ob 19:00 uri. Vabljeni v Postojno!

 
Koncertni plakat (Vir: Promocijski material organizatorja koncerta)
 

dirigira: Jerica Gregorc Bukovec

orgle: Tomaš Sevšek

viola da gamba: Domen Marinčič

 

Projekt z naslovom "Francoski skladatelji" je sestavljen iz skladb francoskih skadateljev različnih glasbenih obdobij. Zgodnejše obdobje francoske glasbe bo zbor predstavil z Marc-Antoine Charpentierjevim "Le Reniement de St Pierre".

Gre za miniaturni oratorij iz zgodnjega baroka, napisan za zbor in soliste. Tokrat ga bomo izvedli z gostujočima glasbenikoma Tomažem Sevškom in Domnom Marinčičem. Delo se odlično ujema s postnim časom, saj opisuje dneve pred križanjem Jezusa, natančneje, prizor, ko Peter trikrat zataji Jezusa. Vokalni solisti prihajajo iz zbora.

Delo do sedaj v Sloveniji ni bilo velikokrat izvajano. Toliko bolj pa je občinstvu poznan Requiem Gabriela Faureja, z dvema solistoma iz zbora (sopran, bariton). To delo bo KZ Ave sicer izvajal tudi v sodelovanju s Slovenskim komornim zborom in sicer na dveh koncertih v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, 5. in 6. aprila 2012.

Spet nekoliko manj znana, a zato nič manj privlačna je skladba istega avtorja "Cantique de Jean Racine". Faure jo je napisal pri devetnajstih letih in z njo dobil prvo nagrado na tekmovanju.

V zadnjem delu bo Ave predstavil še mlajšega francoskega skladatelja Thierryja Eschaicha z njegovim delom "In memoriam". Ta dramatična skladba s spremljavo orgel bo v Sloveniji izvedena prvič. [op. ur.: Končno tudi Eschaich v Sloveniji!]

Koncert bo predvidoma sklenjen z znano zborovsko mojstrovino, Francis Poulencovimi "Štirimi postnimi moteti". Redkeje izvajano delo, ki pa izvrstno ustreza cerkvenemu letnemu času, torej postu.

 

Gostujoči glasbenik Domen Marinčič bo koncert oplemenitil s krajšim lastnim inštrumentalnim programom. Oba glasbenika sta sicer ustanovitelja Harmonie concertans - Stara glasba na Novem trgu. Njuni koncerti vedno znova navdušijo občinstvo in menimo, da bo kombinacija s Komornim zborom Ave obogatila tako glasbenika kot zbor, predvsem pa seveda poslušalstvo.

Komorni zbor Ave bo dela francoskih skladateljev v drugi polovici aprila predstavil tudi na koncertu v Slovenski filharmoniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si