Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

JUL
06
2013
KONCERT - 35 let MePZ OBALA V soboto je Mešani pevski zbor Obala Koper, ki se po kakovosti zaradi številnih odličij iz domačih in tujih tekmovanj uvršča v sam vrh slovenske zborovske glasbe, s koncertom obeležil 35-letnico uspešnega delovanja. Dirigent Sebastjan Vrhovnik, ki zbor vodi od leta 2008, je izvedel pester program, ki je obsegal sakralna in umetna dela, sodobne skladbe in priredbe ljudskih del slovenskih in tujih avtorjev.
 
Spored ob 35-letnici MePZ OBALA Koper (Vir: Info prireditelja koncerta)
 
MePZ OBALA Koper praznuje 35 let (Vir: Foto 2013 : MePZ OBALA Koper)
 
Mešani pevski zbor Obala Koper je bil ustanovljen oktobra 1977. Pomembno je zbor zaznamoval dirigent Mirko Slosar, ki je zbor vodil 15 let. Nasledili so ga Walter Lo Nigro, Ambrož Čopi in Maja Cilenšek. Vsi so z zborovskim sestavom posegali po najvišjih mestih in priznanjih na domačih in tujih tekmovanjih.  Od leta 2008 zbor deluje pod umetniškim vodstvom mladega, a uveljavljenega dirigenta Sebastjana Vrhovnika.
 
Zbor, ki združuje pevke in pevce iz treh obalnih občin in širšega okolja, je osvojil kar dvanajst zlatih plaket na državnem zborovskem tekmovanju »Naša pesem« v Mariboru, zadnjo leta 2012. Med pomembnejše dosežke v tujini MePZ Obala prišteva zlate plakete in prva mesta s številnih tekmovanj v tujini, med njimi Fort Lauderdale (ZDA), Cantonigros (Španija), »Orlando di Lasso« v Camerinu (Italija), »Franz Schubert« na Dunaju (Avstrija), Preveza (Grčija), »Tonen 2000« (Nizozemska), Rimini (Italija) ter Miltenberg (Nemčija). Na prestižnem mednarodnem tekmovanju »C. A. Seghizzi« v italijanski Gorici je julija 2011 strokovna žirija zboru dodelila 2. mesto v polifoniji, 2. mesto v kategoriji glasbe od 19. stoletja do danes in 3. mesto v ljudskem programu. Z uspešnimi nastopi si je MePZ Obala Koper prislužil še uvrstitev v šesterico najboljših, ter se tako s predstavniki Estonije, Srbije, Španije, Indonezije in Češke potegoval za Grand Prix in osvojil 2. mesto. Zbor redno koncertira po Sloveniji, povabljen pa je tudi na razne festivale in srečanja v tujini. Veliko sodeluje s primorskimi in slovenskimi glasbenimi ustvarjalci, z Obalnim komornim orkestrom in Glasbeno šolo Koper. Projektno sodeluje tudi z Akademskim pevskim zborom Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom slovenske vojske in drugimi. Pevke in pevci pa se intenzivno pripravljajo tudi na udeležbo na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Španiji, kamor odhajajo konec julija.
 
MePZ OBALA Koper na slavnostnem koncertu (Foto: 2013 : ASTRUM Tržič)
 
Vseh 5 dirigentov MePZ OBALA Koper na slavnostnem koncertu, od leve proti desni: Ambrož Čopi, Sebastjan Vrhovnik, Maja Cilenšek, Walter Lo Nigro in Mirko Slosar  (Foto: 2013 : ASTRUM Tržič)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si