Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

AUG
12
2007
PRIREDITVE - Mednarodni poletni pevski teden Europa Cantat, Ljubljana 2007 V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano se je v nedeljo, 12. avgusta 2007 začel pevski teden. Več v nadaljevanju ...

Nedelja, 12. avgust 2007 - V nedeljo popoldne so se v zavodu sv. Stanislava začeli zbirati pevke in pevci iz Avstrije, Češke, Velike Britanije, Italije, Španije, Kanade ... in Slovenije. Ob uradni otvoritvi ob 20. uri jih je v dvorani Zavoda sv. Stanislava v imenu organizatorja najprej pozdravil mag. Tomaž Faganel, kmalu pa je vodstvo ateljejev predal Gary-u Gradnu in vokalnemu sekstetu SINGER PUR. Predstavitvena in spoznavna vaja je trajala do 22. ure, v ponedeljek pa se začnejo ateljeji ob 9:30.

Ponedeljek, 13. avgust 2007 - V ateljeju Gary-a Gradna so udeleženci pevskega tedna korepetirali Hanssonov Endless Border za vokalni sekstet in osem glasni mešani zbor ter Missonov Jubilate Deo za štiri mešane zbore. Hanssonova skladba je bila pisana posebej za pevski teden v Ljubljani in bo konec tedna doživela tudi svetovno praizvedbo. Delavnica SINGER PUR pa dela z različnimi vokalnimi sestavi različno - tem sestavom prilagojeno literaturo.

...

Tedensko delo v ateljejih je bilo na koncu predstavljeno na treh koncertih. Prvi je bilj bolj interne narave:

Drugi koncert je bil v petek, 17. avgusta 2007 v Viteški dvorani Posavskega muzeja v Brežicah, tretji in zaključni koncert pa je bil v Frančiškanski cerkvi v Ljubljani (sobota, 18. avgust 2007):

Med Pevskim tednom so izšle štiri številke biltena, kot npr.:

 

 


 

Objavljeno: 23:30, 12Aug2007 in dopolnjevano kasneje

Viri: promocijski in informativni material organizatorjev Pevskega tedna

 


 

 

 

 

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si