Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

SEP
12
2010
KONCERT - 1. koncert Vokalnega abonmaja SKZ sezone 2010/11 Na 1. koncertu letošnje sezone Vokalnega abonmaja Slovenskega komornega zbora (SKZ) se je pod vodstvom dirigenta dr. Mirka Cudermana predstavil SKZ, skupaj z zborom Consortium musicum, solisti ter Orkestrom Slovenske filharmonije v veliki, Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani. Izvedeni sta bili dve deli Brucknerjevega "opus magnum", Maša št. 3 v f-molu ter Te Deum, obe deli za soliste, zbor in orkester.
Naslovnica koncertnih listov Vokalnega abonmaja SKZ v sezoni 2010/11 (Vir: Informativni material organizatorja koncerta)
 
Program koncerta (Vir: Informativni material organizatorja koncerta)
 
V povezavi si lahko ogledate poročilo o koncertu in novi koncertni sezoni SKZ na spletni strani RTVSlo. Poročilo se nahaja med 6:17 in 7:46 minuto povezave. (Vir: Sken TV poročila o koncertu RTVSlo)
 
Koncert se je spomnil tudi 80-letnice prvega dirigenta Slovenskega komornega zbora dr. Mirka Cudermana, ki je SKZ do letošnje sezone tudi vodil. Z letošnjo sezono je pomočnica direktorja SF za zbor Martina Batič.
 
Nagovor direktorja Slovenske filharmonije Damjana Damjanoviča pred koncertom.  (Foto: © ASTRUM 2010)
 
Dirigent, dr. Mirko Cuderman, solisti in del orkestra SF.  (Foto: © ASTRUM 2010)
 
Celoten izvajalski ansambel, skupaj z obema zboroma.  (Foto: © ASTRUM 2010)
 
Dirigent, dr. Mirko Cuderman, po končanem koncertu.  (Foto: © ASTRUM 2010)
 
Pomočnica direktorja (SF) za zbor Martina Batič in mag. Tomaž Faganel, v predkoncertnem pogovoru (vsakič 1 uro pred koncertom Vokalnega abonmaja v SF).  (Foto: © ASTRUM 2010)
 
Avditorij predkoncertnega pogovora v nedeljo, 12. septembra 2010, v mali dvorani (Dvorana Slavka Osterca!) Slovenske filharmonije.  (Foto: © ASTRUM 2010)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si