Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

JUL
28
2006
Skladatelj Damijan Močnik na 16. Europa Cantat festivalu v Mainzu Danes, v petek, 28. julija, se v nemškem Mainzu začenja 16. Europa Cantat festival, ki bo trajal do 6. avgusta.

Za dober teden dni bo festival Europa Cantat združil glasove 3.000 pevcev iz vse Evrope na zborovskih delavnicah, koncertih in posebnih prireditvah. Slovenski skladatelj Damijan Močnik bo skupaj s finskim skladateljem Pekka Kostiainen-om vodil zborovsko delavnico z naslovom Skladatelji dirigirajo / Composers Conducting. Finski in slovenski skladatelj bosta z izbranimi pevci naštudirala program nekaterih svojih skladb in jih ob koncu festivala tudi predstavila javnosti na posebnem koncertu. Močnik bo predstavil naslednje skladbe: Blagri; In taberna quando sumus na besedilo iz Carmina Burana; Si vox est canta; Christus est natus in Verbum supernum prodiens, ki sta jih izdali slovenska glasbena založba Astrum iz Tržiča in nemška Carus-Verlag iz Stuttgarta.

 

Močnikove aktivnosti so bile v zadnjih nekaj mesecih dokaj obsežne:

 

Od 20. maja do 4. junija 2006 je bila na evropski turneji ameriškega zbora Missouri State University Chorale pod vodstvom Dr. Guy B. Webb-a večkrat izvedena Močnikova skladba Praesagium, med drugim v Leipzigu, Berlinu in Dresdnu, kjer je bil navzoč tudi skladatelj. Navedeni zbor je to skladbo na latinsko besedilo (!) slovenskega pesnika Braneta Senegačnika v januarju tega leta tudi premierno izvedel v ZDA.


Od 2.-9. junija 2006 je v Marktoberdorfu (Nemčija) potekal bienalni festival glasbe svetovnih verstev: Musica Sacra International 2006. Od leta 1992 - že osmič po vrsti - se v tem bavarskem mestu srečujejo glasbene skupine največjih svetovnih verstev. Močnik je na  Bavarski glasbeni akademiji - ki organizira ta festival – letos tudi gostujoči skladatelj / Composer In Residence. V okviru bivanja v Marktoberdorfu bo skladatelj napisal skladbo, za katero bo prvo izvedbo pripravila akademija.  


Vokalni sekstet Singer Pur pa je v mestu Memmingen 5. junija 2006 izvedel Močnikovo skladbo Hymnus tertiae horae, ki je temu sekstetu tudi posvečena. Skladba je bila prvič izvedena lansko leto v Ingolstadtu.

 


Objavljeno: 12:00, 29.07.2006
VIRI SLIKOVNEGA GRADIVA (od zgoraj navzdol):
1. naslovnica programske knjižice EUROPA CANTAT
2. Skladatelj Močnik pred hišico "Composer-ja in Residence" v Marktoberdorfu [Foto: © 2006 ASTRUM d.o.o., Tržič]

 

Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si