Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

OCT
26
2012
Uspehi skladatelja Damijana Močnika na mednarodni glasbeni sceni Skladatelj Damijan Močnik se s svojimi kompozicijskimi uspehi čedalje večkrat pojavlja v mednarodni glasbeni javnosti.
 
Ravnokar je na kompozicijskem tekmovanju, ki ga je razpisal eden izmed najboljših moških zborov Svanholm Singers iz Lunda na Švedskem dosegel izvrsten uspeh, saj je za svojo skladbo v sedmih jezikih za tri 4-glasne moške zbore Cette immense nuit – oh, where is the light? prejel 3. nagrado. Žirija, ki so jo sestavljali dirigenti Sofia Söderberg Eberhard, Robert Sund (Švedska) in Matti Hyökki (Finska) je izmed 46 sodelujočih skladateljev 1. nagrado prisodila Christianu Engquistu (Švedska) za skladbo It Is so Peaceful here Now, 2. nagrado pa Danielu Hjortu (Švedska) za skladbo Official Assurances. Več o tekmovanju lahko preberete na:
http://svanholmsingers.se/composition-award/results/
 
Skladatelj o nagrajeni skladbi (Vir: spletni zajem slike)
 
Žirija skladateljskega tekmovanja Svanholm Singers (Vir: spletni zajem slike)
 
Močnik je sodeloval tudi pri pomembnem glasbenem projektu v Nemčiji. Spomladi 2012 je po naročilu za jubilejni koncert ob 60-letnici nemške dežele Baden-Württemberg napisal skladbo Sanctus – Benedictus za mešani zbor trobila, tolkala in orgle. Ob tej priložnosti je nastala enourna kantata European Jubilee Mass sedmih izbranih uveljavljenih evropskih skladateljev. Poleg Damijana Močnika so sodelovali: Lev Nakaryakov (Rusija), Jeroen D'hoe (Belgija), Krzysztof Grzeszczak (Poljska), Fredo Jung (Nemčija), Pietro Ferrario (Italija) in Bernat Vivancos (Španija). Prvič so skladbo izvedli 12. avgusta 2012 v Bräuhaussaal Ochenhausen na slavnostnem koncertu ob 60-letnici nemške dežele Baden-Württemberg zbor C.H.O.I.R. 2012, v katerem je prepevalo 150 izbranih pevcev iz 10 držav in trobilni Festivalensembel pod vodstvom maestra Michaela Alberja.
 
V začetku decembra 2012 pa Damijan Močnik odhaja na Tajvan na povabilo Moškega zbora Taipei (Taipei Male Choir), da na zaključnem koncertu projekta Skladbe o morju (Sea songs), v katerem sodeluje 10 uveljavljenih skladateljev iz vsega sveta, dirigira prvo izvedbo svoje skladbe Morje, ki jo je napisal na besedilo Lojzeta Krakarja in jo bodo tajvanski pevci izvedli v slovenščini. 11. decembra pa bo imel po enotedenskih intenzivnih vajah še koncert svojih skladb za mešani zbor z Mladinskim zborom Taipei (Taipei Youth Choir). Koncert se bo zaokrožil z izvedbo kantate Venit lumen, ki jo je Močnik napisal po naročilu Univerzitetne knjižnice Golda Meir Univerze Wisconsin v Milwaukeeju v ZDA (Golda Meir Library, University of Wisconsin, Milwaukee) in so jo decembra lansko leto v prisotnosti skladatelja v Helene Bader Concert Hall v Milwaukeeju prvič izvedli UWM Concert Chorale in UWM String Orchestra pod dirigentskim vodstvom Sharon A. Hansen.
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si