Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

OCT
13
2009
KONCERT - MePZ Ritsuyu-kai (Japonska) v Sloveniji Mešani pevski zbor Ritsuyu-kai iz Tokia je v torek, 13. oktobra 2009 pod vodstvom Takuya Yokoyama in v organizaciji Vokalne akademije Ljubljana nastopil v cerkvi Marijinega oznanjenja (Frančiškanska cerkev) v Ljubljani ob 20. uri. Vokalna akademija Ljubljana je ob 19. uri ...
... pela v isti cerkvi tudi pri maši ter po njej in pred koncertom predstavila še dve skladbi.
 
Naslovnica koncertnega lista (Vir: promocijski material organizatorja koncerta)
 
Spored koncerta (Vir: promocijski material organizatorja koncerta)
 
Na koncertu v Ljubljani je bila prvič izvedena skladba Riykuya Terashima Soran-bushi-Iyasaka Ondo v priredbi za mešani zbor. Prirejevalec je bil tudi navzoč na koncertu. Za dodatek so japonski pevci zapeli še - na pamet - Čopijevo ... šćë wtićäcë so snüwalë ter ob odhodu Pahorjevo priredbo Pa se sliš.
 

V sredo, 14. oktobra 2009 ob 20.00 pa je japonski zbor nastopil v stolni cerkvi v Kopru v organizaciji Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP).

 
Na blogu APZ UP si lahko ogledate video, kako je japonski zbor zapel Čopijevo ... šćë wtićäcë so snüwalë  v degustacijskem prostoru vinske kleti Santomas v Šmarjah pri Kopru.
 

Japonski zbor Ritsuyu - kai pod vodstvom maestra Fumiakija Kuriyame je eden najznamenitejših japonskih zborov, v katerem sodelujejo le izbrani zborovski pevci. Gre za pravo zborovsko organizacijo, katero sestavlja 15 različnih zborv: 6 mešanih, 7 ženskih in 2 moška zbora. Zbor Risuyu - kai tako predstavlja reprezentativni sestav organizacije.
Med drugim so kot modelni zbor sodelovali na četrtem svetovnem simpoziju zborovske glasbe v avstralskem Sydneyu (4th World Symposium on Choral music), zmagali na tekmovanju za Veliko nagrado v Tolosi (1995) in leto za tem osvojili Veliko nagrado Evrope (Grand Prix Europe 1996). Poleg velikih koncertnih projektov z japonskimi simfoničnimi orkestri se zbor posveča tudi prvim izvedbam skladb skladateljev kot so Akira Miyoshi, Hikaru Hayashi, Shinichiro Ikebe, Tokuhide Niimi, Akira Nishimura, Haruna Miyake, Rikuya Terashima, Javier Busto in Odd-Arne Jacobsen.

 
(Združeni) Zbor Ritsuyu - kai (Vir: Promocijski material zbora) / OPOMBA: V Sloveniji NE nastopa tako polnoštevilen.
 

Zbor sodi v sam vrh vokalne glasbe. Njihova posebnost je vsekakor program, ki je izveden na visokem umetniškem nivoju, hkrati pa ponuja številne novosti in posebnosti japonske vokalne glasbe. Predstavili bodo raznolikost petja od “bel canta” do tradicionalnega japonskega petja in  teaterskih skladb, novega načina v zborovski glasbi, ki je prišel na Japonsko v 70. letih in je lahko definiran kot zborovska skladba z odrsko izvedbo zbora.

 
Japonskemu zboru na turneji po Sloveniji dirigira Takuya Yokoyama, ki smo ga srečali tudi na International Competition for Choir Conductors Mariele Ventre - Četrta izdaja, 9-13 oktober 2007 (Vir: Izsek iz poročila RTV o koncertu zbora v Ljutomeru, 11. oktobra 2009)
 
Vstop na oba koncerta je prost.
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si