Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

NOV
26
2009
TURNEJA - MePZ Postojna v Beogradu »Ima dana … kad ja neznam šta da radim«, prekrasna starogradska pesem, ki jo poznamo tudi pevci Mešanega pevskega zbora Postojna. Ima dana je tudi zelo znana gostilna s srbskimi specialitetami in starogradsko »muziko« v osrčju Skadarlije, enega zanimivejših delov Beograda, kjer so se včasih zbirali posebneži, umetniki, boemi …

Skadarlija, Ima dana  (Foto: © 2009 MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)
 
A pevci z novim dirigentom Mirkom Ferlanom še predobro vemo, da je takih dni, ko ne bi vedeli kaj početi, za nas bolj malo. Pretekli vikend smo se na povabilo Akademskega kulturnega društva Lola iz Beograda udeležili njihovega jubileja, 65-letnice delovanja društva. Ob tej priložnosti smo se v soboto zvečer najprej predstavili na skupnem koncertu v Svečani dvorani društva Lole, kjer smo zapeli nekaj pesmi z našega repertoarja ter skupaj z Mešanim pevskim zborom Lola zapeli Mokranjčev 2. rukovet.
 

MePZ z novim dirigentom Mirkom Ferlanom (prvi z leve zgornja vrsta), na Avali  

(Foto: © 2009 MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)

 
V nedeljo zjutraj smo bili gostje ene najbolj gledanih oddaj na državni srbski televiziji (RTS), Žikina šarenica s  slovensko, že ponarodelo Dajte, dajte, v priredbi Alda Kumarja. V nedeljo zvečer smo kot gostje  nastopili na svečani prireditvi ob jubileju, pod pokroviteljstvom predsednika države Borisa Tadića, pred polno dvorano Sava centra, ki sprejme 4000 obiskovalcev ter zapeli Rdeč zaton, Ubalda Vrabca, skupaj z »Lolami« pa 2. rukovet, Stevana Mokranjca.
 

Postojnski pevci na velikem odru Sava centra

(Foto: © 2009 MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)

 
Društvo »Lola« šteje okoli 1000 članov, ki delujejo v različnih sekcijah (narodni orkester, mešani pevski zbor, tamburaški orkester, folklorne skupine, gledališče) in vsaka sekcija ima svojo šolo, tako da se jim za podmladek ni bati. Biti »Lola« je v Beogradu posebna čast, člani in članice morajo poleg dobrega glasbenega znanja in talenta, ki ga pokažejo na različnih avdicijah, biti uspešni tudi v šoli oziroma pri študiju. Veliko nastopajo doma in v tujini in glede na njihovo veselje, radost, zagnanost in ponos, ki smo ga opazili pri »Lolah«, se jim za prihodnost delovanja društva ni bati. Še na mnoga leta!
 
Pevci v studiju RTS med oddajo Žikina šarenica, ki poteka v živo vsako soboto in nedeljo dopoldne

(Foto: © 2009 MePZ Postojna / Objavljeno z dovoljenjem)

 

Za MePZ Postojna
Nastja Baša

 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si