Uporabniško ime:

Geslo:Ste izgubili geslo?
Nova stranka?
  • Artikli: 1698
  • Skupin: 174
  • Zadetkov: 0
  • Cene v: EUR, SIT
Izberite jezik:
 Slovensko
 English
Košarica:
V košarici imate
0 artiklov
Iskanje:

Dogodki


< prikaži vse dogodke

NOV
20
2013
KONCERT - Koncert ob 85-letnici Jakoba Ježa V sredo, 20. novembra 2013 ob 19.00 je bil v Narodne domu v Celju slavnostni koncert ob 85-letnici skladatelja Jakoba Ježa.
    S koncertom, ki je posvečen skladatelju Jakobu Ježu, se Celje želi pokloniti veliki osebnosti in izjemnemu glasbeniku. Ob njegovem letošnjem jubileju bo Celje, skupaj z Ljubljano, edino mesto, ki se bo s koncertom poklonilo enemu najpomembnejših skladateljev slovenske sodobne glasbe. Jakob Jež je namreč celjski maturant in je s knežjim mestom ostal močno povezan tudi preko vseh celjskih zborov, ki izvajajo njegova številna dela in ne le to, mnogim, zlasti pa otroškim in mladinskim, je tudi posebej posvetil zajeten del svojega opusa, ki obsega zlasti zborovsko glasbo. Njegova skladbe so močno zaznamovale tudi tekmovalne programe celjskega Mladinskega pevskega festivala. Za svoj glasbeni opus in ostale dosežke je prejel tudi Prešernovo nagrado za življenjsko delo.
 
Logotip dogodka (Vir: Promocijski material organizatorja koncerta)
 
   Nastopili so: Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju pod vodstvom Tomaža Marčiča, Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje pod vodstvom Andreje Ocvirk, Dekliški pevski zbor in Fantovska vokalna zasedba Gimnazije CeljeCenter pod vodstvom Davida Preložnika in Gregorja Deleje. Pogovor s skladateljem je vodila mag. art. Barbara Jernejčič Fürst.
 
 
Pogovor skladatelja Jakoba Ježa z moderatorko Barbaro Jernejčič Fürst (Mobifoto: © 2013 ASTRUM glasbena založba, Tržič)
 
Skladatelj Jakoba Jež iz rok celjskega župana Bojana Šrota prejema priznanje (Mobifoto: © 2013 ASTRUM glasbena založba, Tržič)
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Cubecart | © 2005 Astrum | Vse pravice pridržane | www.lytee.com | www.dspot.si